Jump to content

"opomena pred ovrhu"


clicksia

Preporučene objave

Znam da je ovo prožvakana tema,ali ipak molim odgovor. Danas 16.08. na kućnu adresu nam je stigla "Opomena pred ovrhu" od Hanžeković i partneri doo

s nadnevkom Zg,02.08.2010.,gdje oni u ime HTV-a potražuju za 3 neplaćene pristojbe i zatezne kamate iznos od 246,93 plus trošak opomene 126,10 kn.

Te da smo to dužni platiti u roku od 8 dana temeljen priložene uplatnice,a za slučaj da ne platimo imaju nalog naplatiti gornje dugovanje u ovršnom postupku "što će Vama prouzročiti daljnje troškove".

A ukoliko smo podmirili to,nikom ništa.

Moje je pitanje,da li smo mi dužni platiti trošak opomene od 126,10 kn?

Samo da dodam,izgubila sam posao,račun na banci blokiran,i zaostali smo u ovoj godini s plačenjem računa,ne namjerno.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I meni su poslali opomenu isto tako prije tri godine, također bio u grdoj financijskoj situaciji (ni danas ništa bolje) platio sam im samo dug i to po starim uplatnicama, trošak opomene nisam. S tim da sam odmah podnio zahtjev za odjavom TV priključka, jer baš u to vrijeme televizor preminuo. Cijelu situaciju sam im objasnio u dopisu i od onda se više nisu javljali. E sad to je bilo prije tri godine pa Vam ne mogu garantirati da se i danas može tako napraviti. S tim da sa tom odvjetničkom kućom uopće nisam komunicirao, dopis, zahtjev za odjavom i kopije uplatnica sam poslao direktno u HRT.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru,tako nekako smo i uradili,uzeli uplatnicu koja je došla prije ove i platili te tri rate,s time da su to za prva 3 mjeseca ove godine,pa će toga biti još bojim se.

A sada za odvjetnike: na koverti nije bilo nikakvog pečata kada je poslano,na HTV stranicama nikakvi interni propisi,ne javljaju se na telefon,pa pišljive novine imaju tzv TOS...

U zakonu o HRT ne piše da će uzeti odvjetnika da utjera dug,a na nikakav propis nisam naišla.

Razumijem da ,kad me BNET zafrkava to radi zato što smo s njima potpisali ugovor "s malim slovima" ,ali na prijavi za tv prijamnik nema ništa, pa odakle im pravo da uzimaju skupe odvetnike koji onda harače kako ih volja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 10 godina i mi smo ga bili odjavili.Nismo dugo izdržali.Živimo u zgradi (12 katova) i na svakom katu su 4 stana.Inkasator ide niz zgradu i redovito bi prisluškivao na naša vrata.Inspektori su dolazili svakih par mjeseci.Onda je pretplata bila znatno niža,i jedan dan majka je izgubila strpljenje,pustila inspektore u stan i prijavila tv.Srećom,nismo nikakve dodatne kazne imali onda.Sada,sa tv pretplatom i kabelskom,plaćamo skoro 200 kn.E sad je "špina presušila",tv na izdisaju,a novi zakon o pristojbi skoro donešen. :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija