Jump to content

Ograda oko školskog igrališta


marijan023

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Ispred osnovne škole gradi se nova ograda oko igrališta a kao materijal koristi se obična armaturna mreža 15x15 cm koja proizvodi nepodnošljivu buku a ujedno predstavlja i opasnost za djecu jer se isti penju na visinu od 5 metara i samo je pitanje dana kada će se dogoditi tragedija.

Zabrinuti za sigurnost djece kontaktirali smo građevinsku inspekciju te zatražili inspekcijski nadzor. Kako će do njihovog postupanja proći još dosta vremena interesira me slijedeće;

 

1) Da li je za takvu vrstu ograde (od 4,5 do 5,5 metara) potrebna građevinska dozvola ili neka druga suglasnost mjerodavnih ustanova?

2) Da li postoje tehnički uvjeti i norme koje propisiju vrstu materijala i način izrade takvih ograda kako se ne bi ugrozila sigurnost djece? Ako postoje gdje se mogu saznati?

3) Da li osim građevinske inspekcije postoji još koje državno tjelo koje se bavi sigurnošću djece u školama ili koje možda obavlja potrebne ateste za sigurnost?

 

Hvala na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija