Jump to content

Potvrda o pohađanju seminara kao uvjet za pristup roku u rujnu


Prometeus

Preporučene objave

Poštovani kolege i supatnici. Danas sam primio obavijest Min. pravosuđa u kojoj stoji kako u roku od 7 dana moram dopuniti prijavu za polaganje pravosudnog u rujnu na način da dostavim potvrdu o pohađanju seminara u HOK-u. Prvo, nije da me neusklađenost min. i hok-a odviše čudi, međutim, krajnje je bezobrazno i neljudski da sad u vrijeme kad se moramo maksimalno koncentrirati na učenje moramo razmišljati o takvim stvarima. Naime, ja sam upisan u komoru 19.01.09.g. Do objave o održavanju ovog seminara HOK-a u 9.mj. (objava je bila sredinom 7.mj.) nije bilo govora da bi takav seminar bio obavezan za one koji su se upisali u komoru poslije 1.1.09. Dakle, kako ispuniti taj uvjet kad seminar počinje 6. i traje do 19.09.? Naravno da ću zvati min. i pitati, ali trenutno su im telefoni zauzeti pa kad što saznam obavijestit ću sve ovdje. U svakom slučaju, ukoliko me ne uvjere drugačije poslati ću molbu za produljenje roka. Molim sve kolege da jave svoje doživljaje i savjete. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

V. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 33.

(1) Sve osobe iz članka 13. Zakona o pripravnicima u pravosudnim organima i pravosudnom ispitu (»Narodne novine«, br. 54/74., 29/78. i 13/90.), kao i javnobilježnički vježbenici, koji su započeli s radom prije stupanja na snagu ovoga Zakona stječu uvjete za polaganje pravosudnog ispita prema Zakonu o pripravnicima u pravosudnim organima i pravosudnom ispitu.

(2) Sve osobe koje su do stupanja na snagu ovoga Zakona stekle uvjete za polaganje ispita po Zakonu iz stavka 1. ovoga članka polažu pravosudni ispit prema tom zakonu do 31. kolovoza 2009.

(3) Od 1. rujna 2009. svi kandidati pravosudni ispit polažu prema odredbama ovoga Zakona, bez obzira po kojem su zakonu stekli uvjete za polaganje pravosudnog ispita.

Članak 34.

Pravilnike za čije je donošenje ovlašten ovim Zakonom dužan je donijeti ministar nadležan za poslove pravosuđa u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu ovoga Zakona.

Članak 35.

Stupanjem na snagu ovoga Zakona prestaje važiti Zakon o pripravnicima u pravosudnim organima i pravosudnom ispitu (»Narodne novine«, br. 54/74., 29/78. i 13/90.).

Članak 36.

Ovaj Zakon objavit će se u »Narodnim novinama«, a stupa na snagu 1. siječnja 2009. osim odredbe članka 5. stavka 4. koja stupa na snagu na dan prijama Republike Hrvatske u Europsku uniju.

 

Članak 17.

(1) Program obrazovanja odvjetničkih vježbenika i trajanje njihove vježbeničke prakse uređuje Zakon o odvjetništvu, pri čemu teoretski dio stručnog obrazovanja traje najmanje 150 sati prema programu koji mora biti usklađen s programom Pravosudne akademije.

 

Kad sam slao dopis ministarstvu u kojem sam ih molio da mi kažu da li ispunjavam uvjete za izlazak na pravosudni ispit su mi izričito odgovorili da sam uvjete ispunio prema starom zakonu jer sam počeo raditi prije 1.1.09. godine, i to samo mjesec dana. Tako da ne moram podnijeti potvrdu o odslušanom seminaru ali nikad se ne za da li ću prijavu morati nadopuniti. Zato poštara čekam svaki dan s nestrpljenjem. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E kolega,mislim da ces morati na ispit u 11. mjesecu. I meni se to desilo, vec sam dogovorila učenje s principalom od 01.07., kad su mi u ministarstvu rekli da moram imati potvrdu o tome da sam bila na seminaru PRIJE prijave pravosudnog!!! Tako da sam stornirala učenje, radim još ovaj tjedan, pa na seminar i učenje, pa na pravosudi u 11. mjesecu. To pravilo o seminaru vrijedi za vježbenike prijavljene od 01.01.2009 u Komoru.

 

Sretno!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija