Jump to content

Optužni prijedlog i presuda za prometnu nesreću


synapse

Preporučene objave

U sporednoj neprometnoj seoskoj ulici stavljao sam u bunker kosilicu. U trenutku stavljanja nisam primjetio nikoga oko sebe. Ušao sam u auto i krenuo lagano u rikverc. Iza auta se stvorila stara žena (70-80 godina) koju sam vozeći u rikverc pogurnuo te je pala i ozlijedila se na način da se izgrebala i natukla ruku. Žena je inače jako stara i nesposobna sama hodati, te ne znam kojim povodom je išla sama oko auta.

 

Priznanje je dato policiji da je gurnuta, ali nije bilo namjerno te nije bila vidljiva u retrovizorima. Nitko od sudionika u nesreći nije bio u alkoholiziranom stanju. Pješačkog prijelaza ili pločnika nema nigdje u blizini.

 

Policija je predložila sudu da kazna bude 20 dnevnih dohodaka iz čl. 51 kaznenog zakona. U suprotnom policija predlaže glavnu raspravu te predlaže da se na glavnoj raspravi proglasim krivim sa kaznom u iznosu od 40 dnevnih dohodaka.

 

Sud je tako i napravio - proglasio krivim i kaznio sa 20 dnevnih dohodaka + trošak kaznenog postupka + trošak očevida.

 

1. Mogu li se i trebam li se žaliti, ima li uopće smisla?

 

2. Stara gospođa dobila je papir od doktora da je sva polomljena, natučena i tralala što nije točno, ali na temelju toga od osigurana traže velike novce. Koliko to i na koji način utječe na mene te da li sam ja osiguranju dužan nešto nadoknaditi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

synapse je napisao:

Koliko to i na koji način utječe na mene te da li sam ja osiguranju dužan nešto nadoknaditi?

 

Starici niste dužni osim ako vas ona privatno ne tuži, ne osiguranje nego vas.

 

Od osiguranja vozila može dobiti novce - o tome će se voditi rasprave na sudu ( ona i njezini odvjetnici protiv odvjetnika osiguranja ). Na kraju suđenja sud će donjeti odluku o pravu na štetu i visini naknade štete.

S tim djelom vi nemate ništa osim ako i vas starica ne tuži privatnom tužbom, onda ćete se povlačiti po sudovima inače ne, možda samo kao svjedok na ovim njezinim ročištima gdje traži novce od osiguranja ( starica će biti tužitelj , osiguranje tuženik a vi svjedok, možete biti i umješnik što bi značilo da stajete na stranu osiguranja ali to je nepotrebno - barem po meni )

 

Danas svako svakoga može privatno tužiti, budite spremni na sve , nemojte da vas iznenadi nekakva pošta na kućnu adresu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija