Jump to content

otvaranje obrta


rukomet4

Preporučene objave

Molim za pomoc!

 

Kozmeticarka otvara ugostiteljski obrt ali tek za za mjesec dana poloziti ce ispit za ugostitelja. Za taj prvi mjesec rada uposlila bi ugostitelja, koji ima svoj obrt za kozmeticare. Na koji nacin ga moze prijaviti i da li to uopce zakon dozvoljava (ugovor o djelu ili ugovor na pola radnog vremena, mozda kao voditelj kafica) i koju placu mu mora dati?

 

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obrtnik može zasnovati radni odnos na puno ili nepuno radno vrijeme i zadržati svoj obrt. Kozmetičarka koja traži dozvolu za početak obavljanja ugostiteljske djelatnosti mora uredu za gospodarstvo predočiti dokaz da zapošljava radnika sa propisanom stručnom spremom za vezani obrt, a to je ugostitelj sa srednjom stručnom spremom.Dokaz je ugovor o radu isključivo na neodređeno vrijeme i to bi moralo biti puno radno vrijeme, jer isti ured ima pravo uvida i u radno vrijeme lokala, pa bi mogao pitati tko tamo radi? Vjerojatno će taj ugostiteljski objekt raditi cijeli dan, ovaj obrtnik može raditi kao tuđi zaposlenik najviše u punom radnom vremenu od 40 sati tjedno, eventualno 8 prekovremenih, ali ne trajno, pa tko onda radi drugu smjenu? Moje je mišljenje da pripremite odgovore na ova pitanja za slučaj da u uredu pitaju, a ovisno o uredu- možda neće ništa ni pitati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija