Jump to content

pola stana nestalo u gruntovnici ?


urbietorbi

Preporučene objave

pozdrav!

 

molim za savjet :

djed i baka su zajedno imali stan-etažu sa pripadajućim zemljištem , svaki u 1/2 dijela. Zgrada ima 3 etaže, njihova je bila u prizemlju.

Nakon djedove smrti, oporučno je ostavio svoju polovicu baki, a djeci nekretnine - terene u drugom gradu.

time je baka bila uknjižena 2 puta kao vlasnik u 1/2 dijela,sa različitim adresama , jer je u međuvremenu promjenjen kućni broj zgrade.

baka sastavlja ugovor o doživotnom uzdržavanju sa kćerkom A, gdje njoj zauzvrat ostavlja polovicu stana i neke druge nekretnine (ovo smo sada saznali !!!!).

kada je baka umrla, provedena je ostavina na kojoj javni bilježnik tvrdi da u ostavinu ulazi samo njena mirovina, jer je stan pripao kćerci A ugovorom o uzdržavanju.

 

uvidom u povijesni vlasnički list vidi se da je kćerka A bila uknjižena kao vlasnik 1/2 stana (nakon njene smrti), s time da je druga polovica još uvijek bila na baki (znači nije provedena ostavina na drugu polovicu).

Pitanje: tko je uknjižio kćerku A na cijeli stan i na osnovu čega ????? Baka je umrla 2003, a od djece je imala dvije kćeri i sina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Evo konačno nakon puno hodanja i zvanja riješena "greška".

 

 

Obrazloženje gruntovnice je da je prilikom prijepisa ručno vođene zemljišne knjige u EOP zemljišnu knjigu došlo do pogreške na način da je tetka u cijelosti upisana kao vlasnica stana, dok ispravno treba stajati upisana u 1/2 dijela, temeljem ugovora o doživotnom uzdržavanju, te je pogreška ispravljena službenim putem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija