Jump to content

Neisplate placa


boleo89

Preporučene objave

Evo, ja sam piso vec o ovome, al nesjecam se sta je odgovor bio i bili su malo drugaciji uvjeti. Molio bih savijet. Prije odprilike 2 godine dana poceo sam radit kod privatnika, sve je bilo legalno, potpiso sam ugovor na odredjeno, radio sam sveukupno 8 mjeseci, al sam poceo na pola mjeseca pa bi trebalo biti 9 placa (7+2 polovice). Uglavnom redovno sam dobio pevu polovicu, i 2 place cijele. dvije sam dobio sa zakasnjenjem od 2 i 4 mjeseca, obadvije u isto vrijeme, al razliciti mjeseci. I sad mi fale tu jos 3 i pol place. proslo je godinu i pol dana, bio je prijavljen drzavnom inspektoratu i platio je kazne. Ja sam bio kod odvjetnika, al za odvjetnika nemam novca, na zalost, u kuci uopce situacija nije dobra (financijska) i jedva se prezivljava, a za odvjetnika bi trebo 1000 kn, sto je za ove prilike meni cijelo bogatstvo. Za te place sto nisam dobio nisam ni dobio platne liste, ostale imam, imam sve ugovore. Imam ispis banke (i vidljivo je di sam place dobio, a i isplacivo ih je sa 2 razlicita racuna), mogu dobit od policije zapisnik gdje on priznaje da mi je duzan 12 000 kn (neznam tocnu cifru, al malo vise od 12 000), imam presudu gdje ga tuzi drzavni inspektorat. Pa sad me zanima, dal mi treba odvjetnik (kojeg si nemogu priustit), ili mogu sam sastavit tuzbu (ak mogu, molio bi pomoc oko toga). I jos nesto, dal se moze ikako na sudu dokazat da zbog toga sto nisam dobio isplacene place imam zdravstvenih problema (nesanice, stres, zivcan sam,..., a prije 3 i pol godine na testiranju stresa sam bio cista flegma, nije zabiljezen nikakav stres). te dal ak se dokaze da imam takvih problema dal i za to mogu dobit naknadu.

 

I jos nesto, mirovinski fond (drugi stup) mi nije ni kod jedne place uplatio, dal se i tu sto moze napravit.

 

Oprostite na dugom postu i hvala vam unaprijed na pomoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

boleo,

bilo bi dobro da poslodavca prvo Zahtjevom za zaštitu prava tražiš neisplaćene plaće. Zahtjev pošalji prepotućeno poštom sa povratnicom. On bi ti u roku od 15 dana trebao odgovoriti. ne odgovori li ili odgovori negativno u sljedećem roku od 15 dana moraš ga utužiti. Potraživanje ti ne zastarjeva tri godine. I trebao bi naći odvjetnika da ti sastavi tužbu. Za 12.000kn isplati se dati 1000kn odvjetniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma znam da se isplati, al problem je sto nemam, hehe, a i kolko onda otprilike moze dugo trajat postupak, i ak mozes u PP objasnit malo taj zahtjev za zaštitu prava (laik i nemam pojma o takvim stvarima). A ovo s odvjetnikom, kad obracuna kamate malo je i vise. I jos me zanima, ovo sa zdravljem, dal to funkcionira kod nas, jer mi je stvarno naruseno zdravlje, tocnije psiha i pogled na svijet, promjenio mi se zivot uglavnom sa tim i to na gore, od covijeka koji je bio miran i koji je mogo razmislit mirno i u najgorim i najstresnijim situacijama, pretvorio sam se u zivcanu osobu koja nemoze trijezno razmisljat, nemogu spavat ni po noci ni po danu, srce mi lupa ko ludo povremeno, imam povremene vrtoglavice i svasta jos, najvjerojatnije kad bi me pregledao dogtor bi jos tog hrpu nasao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savijetu, sam jos neznam taj nacin kak je cigo 1 napisao, pa bi molio ak neko oce moze i na pm il tu napisat to. Pa da tako pokusam, mozda prodje, a ak ne, negdi cu uspjet valda zaradit tih 1000kn, probo sam dogovarat s odvjetnikom inace, al kad kaze da i oni imaju troskove dizanja tuzbe, pa to kosta i njih i nemogu zabadava pocet, moro bi nesto barem dati, a to nesto je tih 1000 kn, polovica, tak je po tarifi. A ono, imam peh, pa kad god zaradim nesto, moram nesto platit, vratit il se nesto pokvari il nesto slicno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija