Jump to content

Tehnički pregled i uvjerenje za uporabu


Gargamelka

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Može li mi itko odgovoriti je li moguće da je zgrada prošla tehnički pregled i dobila uvjerenje za uporabu zakonito, iako su nekoliko mjeseci nakon ishođenja tih dozvola asfaltirani prilazi, te naknadno uvedeni posebna brojila za vodu, struju i plin. Dakle, kad su dozvole dobivene sve je bilo zajedničko. Također, nije nam poznato postoji li dozvola za probijanje vrata na nosivom zidu i probijanje prozora koji nisu bili u planu.

 

Zanima me i tko može provjeriti je li se gradilo u skladu sa zakonom i s glavnim projektom (jer su u glavnom projektu kanalice od garaža do glavnog kanala koje nisu izvedene) te koje su točno nadležnosti građevinske inspekcije kako si ne bismo napravili još veći problem. Puno tražim na internetu, ali mi nije jasno.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam Vas dobro shvatila, ali riječ je o zgradi s 9 stanova i poslovnim prostorom koja ima samo Uvjerenje za uporabu iz srpnja 2009. Površina placa na kojemu je građena (uključujući 9 parking mjesta + 2 garaže) je 625 m2. Je li ta zgrada trebala ići na tehnički pregled? Koliko sam shvatila, za Uvjerenje o uporabi se provjeravaju samo gabariti i namjena, tako da nije ni bilo klasičnog tehničkog pregleda i to uvjerenje ne znači da je zgrada useljiva?? Ali kako onda provjeriti tehničku ispravnost zgrade prije useljenja. Možemo li tražiti "stari" tehnički pregled i uporabnu dozvolu. Napominjem da nemamo ni zaštitu od požara, a nakon ishodovanja Uvjerenja za uporabu svi su stanovi još uvijek imali zajedničku struju, vodu i plin. Građevinska dozvola je dobivena u lipnju 2007.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija