Jump to content

udjeli


ivica75

Preporučene objave

Ako misliš na dionice u fondu branitelja INA i HT (T-COM), se već nalaze u tom fondu s tim da je netko odbro primjetio da je fond prodao svoj dio ininih dionica tako da ine u fondu nema.

Ono što se realno može očekivati kad se rasproda obiteljsko srebro su Hrvatke šume, Hrvatske ceste, Croatia osiguranje, Croatia airlines i to bi bilo to.

Te dionice kao član fonda ti osobno nikada nećeš vidjeti već možeš znati koliko iznosi jedan udio u fondu i s tim svojim udjelima možeš manipulirati tj prodavati u FINI a isplata ide nakon 60 dana po cijeni koja važi na dan isplate (a to može biti više, manje ili jednako kao na dan kad si sklopio ugovor o prodaji).

Sad, tko nalaže upravnom fondu braniteljskog fonda koje dionice da proda u to ne ulazim ali tko normalan prodaje dionice naftne kompanije u vrijeme kad rastu cijene goriva a samim time i vrijednost dionica, ali niti naj je tko pitao tko će niti nas tko pita kako će raditi sa novcem koji im je povjeren.

Ukoliko želiš sam reaspolagati svojim novcem i ne plačati tamo neke mešetare postoji varijanta da prodaš udjele i kad dobiješ novac kupiš na burzi dionice za koje smatraš da će donositi prihode i sam radiš sa svojim novcem.

Kvaka postoji u onom dijelu da ako branitelji zatraže isplatu svojih novaca u dijelu koji je preko 50% (ovaj podatak nisam sto posto siguran) fond se gasi a što se događa s onimakoji nisu svoj udio prodali ne zna se.

Ja osobno vjerujem da je već preko 50% branitelja prodalo svoje udjele samo što je pravo prvokupa imao fond pa su novcima fonda kupovali udjele fonda (i sad zamjeramo podravci što su novcima podravke kupovali dionice podravke)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

presvetli,

ona odredba koju si spomenuo da se fond gasi ako se proda više od 50% udjela je bila za prve tri godine postojanja fonda ,sad fond opstaje bez obzira na broj udjeličara..

dividendu će dobiti samo oni koji imaju udjele.

Oni koji su prodali i dalje su članovi fonda(udjeličari),ali s 0 udjela i više na dividendu nemaju pravo..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

PrEsVeTli je napisao:

ali tko normalan prodaje dionice naftne kompanije u vrijeme kad rastu cijene goriva a samim time i vrijednost dionica, ali niti naj je tko pitao tko će niti nas tko pita kako će raditi sa novcem koji im je povjeren.

 

I sreća je da te nitko ne pita kako će fond manageri upravljati fondom, jer uopće ne razumiješ tržište vrijednosnica.

 

Dečki koji upravljaju našim fondom su napravili odličan posao sa prodajom dionica INA-e. Uvaljali su ih Mađarima po 2800 kn kada je tržište bilo u kolapsu. Nakon te transakcije te dionice su pale na cca 1450 kn. Novac su uložili u druge vrijednosnice - državne obveznice, ili oročili u banci (mali, ali siguran prinos u nestabilnim vremenima).

 

Da nisu to napravili, danas bi naši udjeli vrijedili 20-25% manje.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sam bog da si mi objasnio kako stoje stvari sa dionicama i tim dečkima iz fonda, bravo za njih spasili su me, a pogotovo zato jer su uložili u državne obveznice to je jedna od najsigurnijih transakcija.

 

Sad mi je tako žao što sam prodao udjele i taj novac preusmjerio negdje drugdje gdje mi je kamata za godinu dana veča nego što je bila dividenda.

 

Samo se pitam kako to da su ukinuli odredbu o gašenju fonda koji izgubi preko 50% udjela, jer mi to govorimo o fondu koji kupuje sam sebe i ulaže novac onih koji nisu prodali udjele u kupovinu udjela od onih koji su prodali, stvarno ništa ne razumijem, daj mi objasni što će se dogoditi kad i tih novaca nestane.

 

Ponekad mi je baš drago što se ne razumijem u trgovinu i financijsko tržište nego ko obična budala uzmem svoje i s tim radim što hoću, dovoljno je bilo staviti u banku i oročiti i eto više novaca za godinu dana nego dividende i još se k tome ne bojim hoče li se ili neće netko učit na mojim udjelima trgovat na financijskom tržištu a pogotovo sad kad krene zahebancija s valutom. Ja uzmem svoje pare zajedno s kamatama od odorčenja drugi mjesec i kupim euro ili franak i onda samo pričekam prolječe, baš me zanima kakvo će biti stanje na financijskom tržištu.

 

Međutim, svatko je vlasnik svojih udjela i sa njima radi što želi, a nekako u zadnje dana vrijednost pada , kunu po kunu 752, 750, 749 ali to je samo trenutna nestabilnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija