Jump to content

Podjela djece


GABRIJELLONCARI

Preporučene objave

Prvi savjet koji možete dobiti će uključiti i naslov upita i sam upit.

 

Dijete sud povjerava jednom od roditelja radi činjenice da mu roditelji više ne žive/ neće živjeti zajedno.

 

Sud brak razvodi, djecu nije potrebno "razvoditi" ukoliko nema dovoljno razložnog odgovora na pitanje: kako je to što se predlaže za DIJETE/DJECU dobro i na NJIHOVU dobrobit? Pokušajte objasniti sebi kako je za djecu kvalitetnije razdvojiti braću/sestre u sitnicama svakodnevnog života i zajedničkog odgoja njih dvoje (za svaki slučaj napominjem da pri ovom ne preferiram niti jednog od roditelja, već je riječ o djeci samoj i njima međusobno).

Drugo pitanje koje biste mogli očekivati glasi: a koje biste vi od svojih dvoje djece? Zašto baš to koje predlažete? Ako mislite da je to na dobrobit tom jednom djetetu, zašto držite da ono drugo ne zavrjeđuje to isto? Kad odradite početno razmišljanje, znat ćete kako izgleda početak postupka sa ne baš ugodnim pitanjima koja možete u njemu očekivati.

 

Bračna stečevina se dijeli 50:50

Iako se ponekad učini da djeca imaju poneka obilježja bračne stečevine, jer su možda stečena:

a. za trajanja bračne zajednice i

b. izvjesnom vrstom rada

ipak nisu noćni ormarići, pa jedan jednom, drugi drugom da ispadne 50:50

 

Ako želite da vam sud povjeri oboje djece, uvjerit ćete ga tijekom postupka da ste pouzdan, kod djece stalno prisutan roditelj, koji je oko njih aktivan u ama baš svakom pogledu.

 

I na kraju, skrbništvo nad djecom neće dobiti niti jedno od vas dvoje, jer je to oblik zaštite djece bez roditeljske skrbi. Bit će povjerena na zajednički život jednome od vas, a roditeljsku skrb ćete dijeliti i dalje, kao i prije razvoda braka...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

newbie je napisao:

 

Sud brak razvodi, djecu nije potrebno "razvoditi"

 

Ako želite da vam sud povjeri oboje djece, uvjerit ćete ga tijekom postupka da ste pouzdan, kod djece stalno prisutan roditelj, koji je oko njih aktivan u ama baš svakom pogledu.

 

I na kraju, skrbništvo nad djecom neće dobiti niti jedno od vas dvoje, jer je to oblik zaštite djece bez roditeljske skrbi. Bit će povjerena na zajednički život jednome od vas, a roditeljsku skrb ćete dijeliti i dalje, kao i prije razvoda braka...

 

newbie je postavila izvrsna pitanja, a ti si daj odgovore. pretpostavljam da misliš kako ćeš izgubiti oboje pa onda da probam dobiti bar jedno. evo dok sam napisao ovu rečenicu užasno se loše osjećam. ako se dogovoriš sa partnerom o podjeli mogli bi oboje izgubiti po dijete a djeca brata ili sestru. nema ništa ljepše odrastati udruštvu. moja preporuka ti je da se držiš ovog dijela citata i imat ćeš oboje. učinit ćeš pravu stvar.

sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osim što je naziv posta vrlo surov, zapravo ideja da jedno dijete živi s jednim roditeljem a drugo s drugim, s tim da vikende i neka poslije podneva u tjednu provode zajedno naizmjence uvijek s drugim roditelja uopće nije loša, osim što odudara od stereotipa.

To što ideja odudara od stereotipa znači da će svi, od czss pa nadalje, biti protiv toga, osim ako ne dođete s već gotovim dogovorom koji je dobro obrazložen i gdje se jasno vidi da djeca time ne gubi jedno drugo i ni jednoga roditelja te da ste spremni surađivati i ne biti kruti u primjeni toga dogovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

strah. u prirodi je ljudskog bića da i u najtežim situacijama pokuša naći dobro rješenje-odluku i sl. kako god izgledalo teško odraslima je lakše donositi zaključke, rješenja i odluke. znamo da vrijeme liječi rane ali i zatire možebitno lijepe trenutke.

iako su pravno nesposobni za donositi važne odluke trebalo bi saslušati i njih. poznavajući svoju 5 godišnju unuku i njezinog mlađeg brata, ništa ih nebi moglo razdvojiti. bila bi to trauma veća od razvoda roditelja. pitam se o čijem interesu mi ovdje razglabamo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam dali sam postavio surovo pitanj a neznam kkako bi se vi osjecali kada vam vaša bivša "draga" odvodi oba dvoje djece u jedan "zvjerinjak" od svoje obitelji neznam kako bi ih drugacije nazvao jer je njezin otac kronicni nasilni alkoholicar a brat joj je na dobrom putu da ide njegovim stopama otac je bio prema njoj nasilan odma prvi dan kako se odselila kod njega a njegovo konstantno deranje utjece na psihicko stanje moje djece a osjecki czss koji pošteno,najvrijednije. Toliko vrijedno da neznaju di bi od posla a pogotovo bi pohvalio gospođu oklopcic koja najvjerovatnije neradi sa malom djecom nego popravlja automobile a moja su joj djeca samo jedan broj na papiru odgovara mi kako je njen otac bio nasilan prema njoj a ne prema mojoj djeci i da je djeci tako maloj mjesto pokraj majke a tako mala djeca vec sada nežele ici tamo kod takvog djeda,uje a o majci neću da pricam jer majka koja potroši novac od djecijeg doplatka i jednokratne pomoci od postenog czss u osijeku na abortus da bi ja kasnije pitao postenu gospođu i vrijednu ženu oklopcic da se provjeri di je potrosen novac od jednokratne pomoci a ona meni odgovara "sta to vas briga gdje je ona potrosila te novce ako nas nije griga sta bi to vas zanimalo" toliko za sada pozdrav do sljedeceg puta

 

***pisanje velikim slovima editirala newbie***

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

surovo je izgledalo. imao sam dojam da si ti sa suprugom ok i da tu i tamo odete na kavicu pa nebi bilo loše da kad smo tako dobri pa da svakom jedno dijete i svak na svoju stranu. pa i u tom slučaju je surovo razdvajati djecu, naprotiv, ako ostanete dobri prijatelji lakše ćete skrbiti za djecu ako su zajedno i kod jednog roditelja. no ovo što si sada napisao sasvim je nešto drugo.

 

1. preporučam ti da se smiriš i »staneš na loptu«.

2. pročitaj temu, ali cijelu od riječi do riječi, »KAKO POMOĆI SVOME DESET I PO GOD. SINU«

3. zatim se javi sa informacijama što si do sada konkretno poduzeo i dobri ljudi će te voditi dalje što činiti

 

kako nisam pravnik nemogu ti pomoći pravnim savjetima osim onim da ideš »step by step« po zakonu.

smiri tenzije i ne spominji puno imena da nekog ,nedaj onaj gore, uvrijediš pa si natovariš još koji problem na vrat.

budi ustrajan.

 

piši malim slovima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

GABRIJELLONCARI je napisao:

odgovara mi kako je njen otac bio nasilan prema njoj a ne prema mojoj djeci i da je djeci tako maloj mjesto pokraj majke

Jesu li kada čuli za Obiteljski zakon i:

Članak 114.

(2) Roditelj zlorabi ili grubo krši roditeljsku odgovornost, dužnosti i prava ako:

1. provodi tjelesno ili duševno nasilje nad djetetom, uključujući izloženost nasilju među odraslim članovima obitelji

Pa neka u tom smislu napišu i potpišu stručno mišljenje da nema veze jer se odigrava to što se odigrava pred djecom i da nije uopće bitno, dapače smatraju kako je to na njihovu dobrobit... (naravno da neće htjeti, a znaju vrrrlo dobro i zašto).

 

Pitanje glasi: jeste li do sada komunicirali s njima usmeno ili i pismeno o ovome što iznosite?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija