Jump to content

rješenje o ovrsi


Eolcrni

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

od kud da počnem? :misli:

 

Ovako, dobio sam rješenje o ovrsi u kojem stoji da "Sud određuje ovrhu pljenidbom i prijenosom novčane tražbine radi naplate." Isto tako stoji da će se "prijenos" izvršiti po pravomoćnosti rješenja. Mislim, samo rješenje o ovrsi je u biti jedan pečat s te dvije rečenice na poleđini prijedloga za ovrhu.

 

Sve bi to bilo ok da nije nastupila nakaradna situacija. Ovrha se odnosi na alimentaciju. Ovrhovoditelj traži naplatu 4.800 HRK za period od 4 mjeseca u 2009 po 1.200 HRK.

 

Moj dragi poslodavac je protumačio rješenje o ovrsi na sljedeći način: " Mi ćemo tebi skinuti 1.200 HRK ali ih nećemo isplatiti ovrhovoditelju jer tako stoji u rješenju".

 

btw ja sam se naravno žalio na rješenje (žalba ne prigovor) jer je u navedenom periodu uplaćeno 4.900 HRK! (priložene sve uplatnice za svaki mjesec).

 

Nakardnost situacije sada nastaje jer poslodavac meni skida s plaće iznos alimentacije, ne isplaćuje ga ovrhovoditelju pa ja moram od ostatka plaće svejedno i dalje uplaćivati alimentaciju što je stvarno previše (2.400 HRK)!

 

Zanima me da li sam ja sad lud ili je moj poslodavac malčice krivo protumačio rješenje o ovrsi? (sud još nije dostavio nikakav nalog sa instrukcijama za ovrhu: račun, iznos i sl).

 

Da ne ulazim u polemike oko retardiranosti ovršnog zakona gdje se ne propisuje opravdanost i postojanje tražbine, ali da li je stvarno moguće da mi sud naloži ovrhu za ono što je već plaćeno i za iznose koji ne postoje?? :-?

 

Sad će još biti najbolje kad mi dostave naputak da pokrenem parnicu pa da pobijem ovu iz aviona očitu fiktivnu ovrhu..... mislim kakve #OOPS#rije su moguće u ovoj državi... ostajem pri starom.. kupujem telefonski imenik... i opa počinjem spamati sudove prijedlozima za ovrhu abecednim redom...

 

Hvala svima na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o tome da je sud donio rješenje o ovrsi već, ja sam se žalio da tražbina ne postoji odnosno da je plaćena na vrijeme kad je i trebala biti plaćena te sam pregled svih uplata dostavio sudu koji to isto prosljeđuje ovrhovoditelju.

 

Mislim da ne bi trebalo biti problema jer je sve crno na bijelo da sam ja sve platio na vrijeme (i preplatio).

 

Problem je što ću se načekati do nove odluke suda u pogledu moje žalbe, a u međuvremenu posodavac provodi ovrhu, ali novac ne isplaćuje ovrhovoditelju, ap ja bez obzira na sve moram dodatno plaćati ovrhovoditelju.

 

koliko sam do sad shvatio jedino što mogu je poslat Prijedlog za odgodu ovrhe do konačne odluke suda. Da li je to jedini način da poslodavac prestane skidati novac i vrati ga meni?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Pozdrav svima,

evo nakon tri godine se stvar pomaknula s mrtve točke..

 

Naime, Ovrhovditelj je povukao tužbu u cijelosti prije dva mjeseca. Nakon toga sam ja poslao požurnicu da se obustavi provođenje ovršnih radnji i da se izda nalog za prijenos do sad ovršenih sredstava na moj račun.

 

Sud je na to poslao ovršenikovom dužniku obustavu provedbe ovršnih radnji, ali nije izdao nalog za prijenos, pa je cijelokupni iznos koji je predovršen još uvijek kod ovršenikovog dužnika.

 

Sad bih molio nekog tko ima iskustva i/ili znanja za malu pomoć. Naime, poslao sam već dvije požurnice sudu sa zamolbom da se izda nalog za prijenos sredstava, ali sud nije do sad ništa učinio po tom pitanju. Obzirom da je ovrhovoditelj odustao od tužbe zanima me što mogu napraviti osim slanja požurnica da dobijem sredstva nazad?

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija