Jump to content

hitno molim pomoć!


ddmmm

Preporučene objave

Poštovani,suprugu i meni ovo je drugi brak,za djescu ,sin 19 godina,kćer 10 godina,do sada je plaćao 1500 kuna alimentacije.S obzirom na promijenjene okolnosti,ja ostala bez posla,rodilo se dijete koje sada ima 3 godine,on hrvi sa mirovinom od 2600 kuna mirovine tražili smo smanjenje alimentacije a ona mu je presudom općinskog suda još povećana na 1850 kuna.Što da napravimo osim žalbe i kako preživjeti od 750 kuna?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaboravila sam napomenuti da je sutkinja rakla kako egzistencija zajedničkog djeteta nije ugrožena.Takodjer nije uzela u obzir povlastice koje djeca ostvaruju po očevom statusu Hrvi kao što su besplatni udžbenici te stipendija koju sin kao student po ocu sada ima pravo ostvarivati u iznosu od 1000 kuna.Nikome nije bila bitna ni jedna "sitnica" koja se zove udaljenost od 150 kilometara a sa 750 kuna što nam ostane trebali bi se redovito tj.svaki drugi vikend viđati sa djecom.To je nemoguće jer kad bi i mogli financijski djeca imaju slobodne aktivnosti,a sad kad je stigla nova presuda bivša mu je supruga rekla da baš i ne bi djeca došla k nama jer će sigurno biti gladni.Pa kud ide ovaj svijet.

I ja imam dijete iz prvog braka koje živi s nama ali to dijete radovito viđa oca i stvari koje treba riješavaju se dogovorom,čak je sam predložio i pokrenuo plaćanje većeg iznosa alimentacija s obzirom da je dijete krenulo u školu.Evo dokaza da u svako0m žitu ima i kukolja,ali mi nije jasan apsurd po kojem se alimentacija digne na 70% primanja koje je ionako ispod hrvatskog prosjeka i obrazloženja da egzistencija nije ugrožena.

Da,gđa.bivša ima primanja od oko 4500 kuna i vlastiti stan dok mi imamo samo na korištenje kuću suprugova mame koja će biti koliko njegova toliko i njegove sestre

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da smo u sličnoj situacij, samo što starije dijete mog supruga iz ex braka studira i na crno radi, a mlađe ide u školu.

Svakako pokušajte sa žalbom, a prikupite i svu dokumentaciju o stipendiji, besplatnim udžbenicima i sl. ili u krajnjem slučaju ako ne uspijete pustite da Vam suprugu ovrhom na mirovinu obustavljaju 50% iznosa mirovine, što je opet manje od iznosa alimentacije određenog rješenjem.

Mom suprugu su odredili alimentaciju 2.000,00 kn na plaću od 3.000,00 kn, pustili smo ex i kćerku da ovrhom naplaćuju alimentaciju i sada mu obustavljaju 1.500,00 kn na plaći, neće niti to vječno!Sad se provlačimo s mojom plaćom i onim što njemu ostane.

Sin Vašeg supruga je punoljetan, ako nije student kada završi školu imate ga obvezu uzdržavati još godinu dana,a do tada se možda nešto i promijeni (zaposlite se npr.). Teško je al glavu gore!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

http://ius.bloger.hr/post/nacin--i-parametri-za-odredjivanje-visine-alimentacije/1199428.aspx

 

starije djete ima prihod od stipendije.(što sudkinja nije uzela u obzir)

 

u čijem je vlasništvu nekretnina u kojoj su smješteni

bivša i djeca.

(ako je bračna stečevina tražiti podjelu bračne stečevine i korištenje nekretnine je doprinos uzdržavanju djece.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nekretnina je njezino vlasništvo koju je kupila za gotovinu prijr godinu dana od novaca koje je dobila prodajom zajedničke kuće,koja je bila njegovo nasljedstvo,ali joj je poklonio pola s tim da je još veći dio njegove polovice završio kod nje na ime zaostataka alimentacije jer jo0j je 15 mjeseci davao novce na ruke bez potvrde jer nije ona zločesta pa joj je na kraju kupio i auto i duplo uplatio alimentaciju.Gđa bivša je takodjer sada u mirovini ali zarađuje sa strane sve na crno pa se ništa ne može dokazati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija