Jump to content

uzas uzasa citajte


MELANI001

Preporučene objave

molim pomoc strucne osobe.Bila sam pozvana na inreviju za posao,nakon objave natjecaja na koji sam se odazvala.U pitanju je drzavana firma.Sve mi je to smrdilo jer smo na interviju bili niti 2 min.I napokon dobijem odbijenicu doma,te imena primljenih osoba njih 6,te nas 125 koji smo sudjelovali.Malo se dam u istrazivanje koliko sam kao laik to mogla no dosla sam do uzasnih informacija 100% provjerenih.Svih 6 tih navodno primljenih rade vec 2 godine u toj firmo,kako mogu sada biti na popisu.tj da su primljeni prije 10 dana.Kakva to prevara moze biti,konkretno u pitanju je zdravstvo.Da li je moguce da su pokrili ovim natjecajem neke svoje protekcije koje su poprimali odavno....ili??da li je ovo za USKOK.? stooo daradim pa ovo treba u javnost dati ali mene je straaaaaaah

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

melanie001,

 

nažalost to što pišeš nije ništa čudno, naravno kod nas jer ti ljudi sigurno tamo rade ali nisu došli preko natječaja nego veze i kada se stvore uvjeti za natječaj onda se to radi samo pro forme da bi se njihovo radno mjesto legaliziralo...

prije tjedan dana bio je sličan slučaj i frendica je nazvala svoju kolegicu koja je radila na tom poslu i pitala je da li da se prijavi na natječaj ili se radi o njenom radnom mjestu na kojem radi već nekoliko mjeseci??? odgovor je bio...ne...to je moje radno mjesto ali tek sada ide natječaj da me mogu redovno zaposliti preko natječaja.Cura je odmah sa faksa otišla tamo raditi i to je to...Žao mi je..ali to je hrvatska zbilja...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja imam malenu bebu koja mi je uvijek na rukama,pa je dosta tesko pisati,a vi ako nemate pametnijeg posla nego na ovim forumima opominjati ljude na pravopis i gramatiku,onda se bolje nejavljajte.Nepostavljamo ovjde pitanja iz zabave,nego jer trebamo savijete.Vi ocigledno imate posao,pa je nas nezaposlene tesko razumijeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MELANI001 je napisao:

Svih 6 tih navodno primljenih rade vec 2 godine u toj firmo,kako mogu sada biti na popisu.tj da su primljeni prije 10 dana.Kakva to prevara moze biti,konkretno u pitanju je zdravstvo.Da li je moguce da su pokrili ovim natjecajem neke svoje protekcije koje su poprimali odavno....ili??da li je ovo za USKOK.?

 

Razumijem da nemate posao , pa ste ogorčeni na sve i svakoga.

 

Ali ovako to NE IDE!

NE MOŽETE za sve što Vam se čini sumnjivo odmah vikati - 'Držite lopova!' ili 'To je za USKOK!'

 

Ako su te osobe već prije radile tamo, moguće (vjerojatno) su radile na određeno vrijeme, kao zamjena za dugotrajna bolovanja ili porodiljni dopust. Posve je logično i razumno da poslodavac takvima dade prednost na natječaju, naravno, uz uvjet da zadovoljavaju propisane kriterije.

 

Imate li kakvih spoznaja da osobe koje su zaposlene ne zadovoljavaju kriterij natječaja, ili su odbijene osobe koje imaju evidentno bolje kvalifikacije? Ako imate, tek tada se može govoriti o nepravilnostima.

 

Za prijavu koja nije utemeljena u činjenicama mogli biste biti tuženi za klevetu.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam odgovorila na Vaše pitanje i dalje ću odgovarati na upite koje mogu odgovoriti.

 

Vezano uz Vaš slučaj, reći ću da radim, i da sam dobila posao nakon 6 godina na određeno, nekad su ugovori bili i na mjesec dana. Ja sam imala odgovarajuću stručnu spremu, već sam znala posao ali svejedno nisam bila primljena. Ali dočekala sam i ja ugovor na neodređeno. Radi se o javnoj službi.

 

Vi možete prijaviti poslodavca, ali to ne garantira da će opet Vas uzeti.

 

Vezano za moju kritiku za pravopis, to nema veze s Vašom bebom, jer kad se može napisati senzacionalistički post o tužbi, može se pripaziti i na rječnik. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

santolina je napisao:

Ja niti sam se natjecala za taj oglas niti imam interes a ne znam cemu onda takav komentar :misli:

 

Onda samu sebe zapitaj zašto si to tako komentirala ('sve je namještaljka, prevara') kad ne znaš ništa o tome.

 

Vidiš, to je taj klevetničko-tračerski mentalitet kojeg se moramo odreći.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

TEDI je napisao:

Ali prije preporučam da naučite pravopis, jer ako Vam je molba tako napisana nije ni čudo što niste primljeni.

Za vašu informaciju: "Vi" i "Ti" NE postoje u hrvatskom pravopisu te se one koji to koriste smatra nepismenima [osim ukoliko je "to" njihov "stil" pisanja].

 

MELANI001 je napisao:

da li je ovo za USKOK.? stooo daradim pa ovo treba u javnost dati ali mene je straaaaaaah

ukoliko je istina da je natječaj namješten tome može svjedočiti samo vaš izvor informacija, pitanje je da li je voljan/na prijaviti djelo i svjedočiti o istome.

kao što vam je spomenuto iznad, ukoliko vam padne na pamet prijaviti nešto na osnovu "rekla/kazala" vi biste mogli na kraju nagrabusiti.

ono što mene zanima jest, da li ste iskoristili svoje pravo žalbe na rezultate natječaja?

ukoliko jeste, što vam je odgovoreno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MELANI001 je napisao:

U pitanju je drzavana firma.Sve mi je to smrdilo jer smo na interviju bili niti 2 min.

 

Nevjerojatna je ta histerija oko državnih zaposlenja. O tome se u ovoj zemjlji treba povesti javna rasprava.

 

Žašto je tako strašno ako ne dobiješ taj posao? Pa to je samo posao. Za plaću koju treba zaraditi.

 

Znamo zašto.

To su (pre)dobro plaćeni poslovi, radi se dva-tri sata dnevno, sva druga prava zajamčena, itd.

 

Postoje mnoga zanimanja iz kojih zaposleni i sada bježe, posao možeš dobiti odmah.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx, :majstor::pljesce: sa jednim nadopunom. Ima ih tam i koji rintaju po 10 sat dnevno,a nisu najbolje plaćeni. Ali...ti nisu došli preko "barba luke",nisu netjaci,ti za netjake vuku ko marva...i ti buju na kraju višak...samo ko bu tek onda delal posel,kad ih glavonje spizde "tehnološki"? :zubo: O tome stalno sidikati deru...o pravima iz kolektivnjaka....čijih? Netjaka i barbi! :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija