brankatubi objavljeno: 3. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 3. prosinac 2010. molim pomoć zbog slijedeće situacije;kupili smo kuću čiji vlasnik doma ima papire"čiste"međutim nakon njegove smrti i održane ostavinske rasprave utvrđeno je da smo mi zapravo kupili oranicu!kuća ima sve dozvole,račune i potvrde o priključcima iz 1977g,po tome logično mi je da samo netko nije odradio svoj posao i to upisao i ažurirao!dali mogu pravnim putem to riješiti bez dodatnih troškova plaćanja usluga geodetima i arhitektima za projekt koji postoji ili ih moram platiti?negdje sam čula informaciju da se sve parcele i čestice upisuju i ucrtavaju o državnom trošku!kome se obratiti za pomoć!unaprijed hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 3. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 3. prosinac 2010. Naivno ste kupili to što ste kupili, i ako se izvučete samo sa troškovima mjernika i upisa, možete napraviti feštu. Kuća se ne upisuje u zemljišnu knjigu 'po službenoj dužnosti'. Taj od koga ste kupili nije dao upisati taj svoj objekat u katastar i z.k. Treba angažirati mjernika da napravi elaborat za upis na temelju građevne dozvole i tog projekta. To sve prolazi ako nema odstupanja, tj. ako je objekat sukladan dozvoli i projektima. Vjerojatno će biti potrebno ishoditi i uvjerenje za uporabu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.