Jump to content

Porodiljna naknada


vex9

Preporučene objave

Poštovani forumaši,

ako netko zna ili me može uputiti na pravu adresu gdje mogu dobiti točan odgovor, molim za pomoć.

 

Naime, supruga mi je u četvrtom mjesecu trudnoće i 23.12. joj ističe ugovor na određeno (povratak s porodiljskog). Ima ukupno 2 godine staža s prekidom ovog ljeta 40 dana (kolegica koju mjenja je koristila godišnji odmor). Zanima me ukoliko bi otvorila komplikacije u trudnoći dok je još zaposlena da li mi imala ikakva prava na naknadu od HZZO-a nakon prestanka ugovora?

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!

Čitam vaše pitanje i mislim da znam odgovor, iako će vam u hzzo-u točno reći sve.

Uglavnom, da bi se ostvarila naknada za komplikacije u trudnoći osoba mora biti u radnom odnosu s prekidima 18 mjeseci ili 12 mj neprekidno. Osoba treba donijeti ispit zadnjih 6 isplata plaće od poslodavca. U trenutku odlaska na komplikacije ispunjavala sam taj uvjet (18 mjeseci s prekidima, tj. 9 mj neprekinuto) i dobila sam 100% visinu naknade (ne veću od 4.250 kn).

 

Koliko znam, komplikacije ne prestaju istekom ugovora o radu već se nastavljaju bez obzira na to, ali mislim da na osnovi nezaposlene osobe. Za novce nisam sigurna. U roku od 30 dana ste dužni u područnom uredu hzzo-a prijaviti promjenu. Ionako biste to trebali jer ako ste na bolovanju, morate svaki mjesec nositi doznake na hzzo. Dakle, štogod bilo nećete moći to izbjeći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija