Jump to content

kaznena prijava-prijetnja


malena01

Preporučene objave

Pozvana sam na sud kao svjedok u istražnom procesu, dečko me istukao i prijetio mi da će me ubiti pa sam ga ja prijavila, u pritvoru je 3 tjedna. Zanima me kako će izgledati to ispitivanje, da li će on tamo biti prisutan ili samo njegov odvjetnik i kolika je vjerojatnost da će dobiti zatvorsku kaznu obzirom da je počinio preko 15 kaznenih djela?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

malena01 je napisao:

a nakon toga sam otišla na policiju prijaviti i drugu prijetnju

 

Obična prijetnja se goni privatnom tužbom ili pokretanjem prijedloga, ali ova druga prijetnja nije obična prijetnja.

 

Nakon što ste zaprimili poziv za svjedočenjem, prijetnja takvoj osobi je kazneno djelo protiv pravosuđa koje se goni po službenoj dužnosti.

 

Policiji ste morali reći da ste tada imali status svjedoka. Ukoliko niste, prvi radni dan idite u nadležno Općinsko državno odvjetništvo i prijavite prijetnju sebi kao svjedoku.

 

Ubuduće se klonite takvih tipova ili ste kao i oni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zvala sam policiju nakon te druge prijetnje i rekla sam im da ću sljedeći dan svjedočiti međutim tek sam ujutro nakon svjedočenja došla na policiju jer su mi prijetili dosta kasno pa me bilo strah ići odmah na policiju. Rekli su da ne mogu ništa napraviti jer ne znaju tko me zvao, ali su primili prijavu. Mene sada zanima da li će biti suđenja pošto je podignuta optužnica i koliko dugo on može ostati u pritvoru, već ima dosta kaznenih djela iza sebe pa vjerujem da mu to neće pomoći. Inače se klonim takvih osoba, i čim je pokazao znakove nasilja ja sam se maknula od njega i prijavila sve, nisam mogla nikako utjecati na to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija