Jump to content

što sa tomsonom


LAZAR

Preporučene objave

pokojni roditelji su mi u nasljedstvo ostavili svoju kuću u kojoj sam našao, skrivene na tavanu, tomsona iz drugog svjetskog rata i pumpericu iz osamdesetih. otac je bio sudionik nob-a kao partizan i to mu je vjerojatno ratni trofej, a pumpericu je ostavio vjerojatno za osobnu obranu za vrijeme domovinskog rata, a sve ostalo lovačko oružje (legalizirano) dao je dragovoljno za obranu domovine (dva vrijedna karabina sa optikom i dvije kvalitetne lovačke dvocijevke).

 

pitanje: mogu li i na koji način zadržati to oružje kao uspomenu na oca, i pod uvjetom da se ono onesposobi za vatreno djelovanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U MUP-u trebate zatražiti odobrenje za državnje takvog oružja.

 

Naravno, nećete reći da imate na tavanu to oružje.

 

Oružje ćete prije toga onesposobiti u ovlaštenog puškara za te stvari za što trebate dobiti od njih dokumentaciju.

 

Ako ste iz manje sredine možda Vam u policijsko postaji neće znati objasniti proceduru jer se ta odobrenja rijetko ili nikako ne vade (govorim iz iskustva), ali ne odustajte.

 

Thompson je inače najviše dolazio kao pomoć SAD-a u vrijeme krize 1948 (Jugoslavija - SSSR) pa možda i nije ratni trofej, već poslijeratni :-)

 

P.S.

Oprez s njim. Ukoliko je napunjen zna opaliti od udarca u pod. Imaju tu manu koja je neke koštala glave

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

»utjerivaču« zahvaljujem na savjetima. postupit ću tako već slijedeći tjedan. iz veće sam sredine i poznajem jednog oružara, no nisam se sjetio da se njemu obratim, vjerojatno ima iskustva sa tim. stari je radio do 51 u osiguranju tita i visokih funkcionera pa je moguće da je oružje iz tog doba. samo sam pretpostavljao da je iz rata. inače je još konzervirano i nemam municije, niti mi treba, pa nema opasnosti od ozlijeđivanj ana taj način.

pretpostavljam da je sa pumpericom isti postupak.

hvala još jednom i svako dobro u novoj godini.

 

bovu je napisao/la:

thompsone su dobijali od jna i pobunjeni srbi 1991.godine.

 

što si time htio/htjela reći?

 

i sam sam sudionik domovinskog rata i rvi(na strani hrvatske)te sam vidio dosta naših branitelja sa tomsonima, no kako me oružje i inače ne zanima nisam na to obraćao posebnu pažnju. sada me zanima iz sasvim drugih razloga jer ima za mene posebnu važnost i nije mi bitno u konačnici da bude ispravno već da mi ostane kao uspomena na oca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

LAZAR je napisao:

pokojni roditelji su mi u nasljedstvo ostavili svoju kuću u kojoj sam našao, skrivene na tavanu, tomsona iz drugog svjetskog rata i pumpericu iz osamdesetih

 

Smjesta telefonski izvjestiti nadležnu policijsku upravu o pronađenom oružju, koji će iste oduzeti uz izdavanje potvrde.

 

O načinu legalizacije se raspitati u policiji kod službenika za poslove oružja.

 

Automatska i vojna oružja su zabranjena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija