Jump to content

nekretnina kupljena ovrhom


kalieli

Preporučene objave

Molim savjet........kupili smo nekretninu na drugoj dražbi na općinskom sudu.Inače nemamo iskustva u ovome , stan smo kupili isključivo za rješavanje stambenog problema i podigli kredit u banci.Što se tiče moralne dileme u ovom slučaju je nema,jer vlasnik stana ima ogroman dug prema banci i poreznoj,a i materijalno je zbrinut jer posjeduje firmu u drugoj državi.U stanu živi njegova žena i punoljetna djeca tkđ.materijalno zbrinuti,stan je u vlasništvu 1/1....

Nakon dražbe gospodin je uzeo odvjetnika i pisat će žalbu

Pitanje;

-kakve su mogućnosti za žalbu?

 

-može li se gospođa žaliti na bračnu stečevinu?

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve te stvari ste trebali ispitati prije nego što ste kupili stan tako da znate u šta se upuštate. Vi ste kupili stan i nakon što uplatite cijeli iznos sud će naložiti zemljišno-knjižnom odjelu da Vas upiše kao vlasnika.

 

E sad kako ide procedura za iseljenje trenutnih stanara to neznam ali znam jedan slučaj gdje se to odužilo na preko godinu i pol dana i na kraju su iseljeni uz pomoć policije, sve u svemu bila je to vrlo ružna priča i za bivšeg i za budučeg vlasnika stana te se nadam da je nećete morati doživjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kalieli je napisao:

Nas interesira pojam bračne stečevine,može li takva žalba utjecati na promjenu sudske odluke?

 

U ovom slučaju gotovo sigurno ne (trebalo bi ipak proučiti sve činjenice).

Izdvajanje bračne stečevine može tražiti bračni partner ako onaj drugi bez suglasnosti prodaje nekretninu koja je bračna stečevina.

Ova nekretnina je bračna stečevina, ali bračna stečevina su i dugovi zbog kojih je došlo do ovrhe i dražbe.I dugovi se dijele, kao i imovina. Osim toga, supruga je imala priliku prije dražbe, u postupku ovrhe, zatražiti izdvajanje bračne stečevine (možda je i pokušala).

 

Ovi postupci u kojima se naknadno, nakon prodaje traži izdvajanje bračne stečevine, i osporava vlasništvo kupca nad nekretninom, pravno su na nesigurnom terenu - narušavaju povjerenje u zemljišne knjige i stvaraju pravni kaos i nesigurnost. Pravna država morat će vrlo brzo u ovome postaviti jasne kriterije.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija