Jump to content

Tužba za smetanje posjeda - hitno


anonimno

Preporučene objave

Radi se o zemljištu na kojem je zid (ograda) napravljena 2004. godine. Nakon nekoliko mjeseci odvjetnik od susjeda šalje mi pismo u kojem poziva na sporazumni dogovor jer susjed smatra da su radovi ušli na njegovo zemljište (navodi samo radovi, ne zid). Dogovor je postignut, ali susjed odustaje. U jesen 2005 proveden je izvanparnični postupak uređenja međa kojim radi svoj mira dajem dio svoje zemlje, sve je potpisano, čini se da je sve u redu, ali susjed se odmah nakon toga žali na rješenje o uređenju.Drugostupanjsku odluku još nisam dobio.

 

Sada mi dolazi tužba zbog smetanja posjeda.U tužbi se traži rušenje zida, navodi se da je zid napravljen u ljeto 2005, a napravljen je godinu dana ranije, a kao dokaz se dostajjlaju slike u kojima se na jednoj vidi zid (slikana je prije ljeta 2004, a tvrdi se da je slikana u ljeto 2005), a na drugoj se vidi izgrađeni zid.

 

1. Kako postupiti? Rokovi su prošli (1 mjesec subjektivni i 1 godina objektivni), ali kako to dokazati?

 

2. Može li mi u tome poslužiti ono prvo pismo od odvjetnika u kojem poziva na sporazum budući da je jasno da tužitelj ako je smatrao da postoji ometanje posjeda nije reagirao u zakonskom roku.

 

3. Imaju li kakvu važnost slike predložene kao dokazi?

 

Hvala unaprijed svima na trudu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Meni se desilo nešto slično, samo je moj idiot-susjed krenuo krivim putem, jer nije htio izdvojiti koju kunu za odvjetnika i sudsku taksu, pa me tužio građevinskoj i inim službama, koje nisu nadležne, za isto, osim što su me pročešljale po drugim pitanjima. A kako sam ja bila u poziciji braniti se, oboružala sam se znanjem i zakona- zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima- o katastru zemljišta i o gradnji - kao i o svim dokumentima prostornog uređenja i sad uzvraćam udarce na njegovoj lokacijskoj, koja mu je već odbijena, pa sam sada pustila da mu se vrati pošiljka nazad koju nisam digla s pošte, a kojom se ponovo traži suglasnost od mene, nek izgubi još koji mjesec dana, sada već za drugi projekat, jer mu je prvi u cijlosti odbijen, pa mu je u međuvremenu dok je zajebav... mene uveden i vodni doprinos. Eto, svakoj budali njegovo veselje. U svakom slučaju nemojte se uopće uzrujavati. Pretpostavlajm da imate iskolčenje parcele, i da ste se držali međnih oznaka, a to da li su fotografije dokaz, morati će dokazat on, a vi ćete naravo tvrditi suprotno, jer na njemu je teret dokazivanja. A i ja sam razmišljala o tom vanparničnom uređenju međe, no nisam bila svjesna da se budaletina može žalit i na ono na što je dobrovoljno pristao. Hvala stoga na objavi. Strašno. I sretno

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija