Jump to content

ovrha blokada tekućeg


vexvg

Preporučene objave

Poštovani,

imam pitanje vezano uz provedbu ovrhe.

 

Osobi je blokiran tekući račun na temelju ovrhe.

Istovremeno mu je na osnovu druge ovrhe oduzeta 1/3 plaće i na navedeni tekući račun isplaćen iznos koji predstavlja 2/3 plaće (navedeni iznos je po ovršnom zakonu izuzet od ovrhe).

Predao je u FINU izjavu da na tekući račun prima plaću.

Također ih je kontaktirao putem maila i obavijestio da je iznos koji mu je isplačen na tekući plaća u iznosu 2/3 što predstavlja iznos izuzet od ovrhe.

Iz fine je danas dobio odgovor "te da ukoliko je poslodavac

isplatio plaću prije otvaranja posebnog računa nije moguće raspolaganje sredstvima."

 

Ono što je najgore u tome slučaju je činjenica da je ovrha na temelju koje je izvršena blokada tekućeg računa u potpunosti plaćena početkom 11.mjeseca 2010 ali zbog neažurnosti ovrhovoditelja nije povučena (potvrda je poslana od strane ovrhovoditelja u finu).

 

Sama osoba mi je rekla kako postoji još jedna ovrha koja treba "sjesti" te će joj poslodavac i dalje uzimati 1/3 plaće dok će s ostatkom moći raspolagati pošto će biti prebačeno na račun koji je izuzet od ovrhe.

 

Na koji način (zakonski) može doći do navedenih sredstava koja su uplaćena na tekući račun pod blokadom,predstavljaju 2/3 zakonom izuzetih od ovrhe a fina neće ih prebaciti na novi račun izuzet od ovrhe odnosno omogućiti raspolaganje istim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

ako postoje svi zakonski uvjeti da FINA postupi kako ste naveli, a isto do sada nije učinjeno, ne vidim drugo nego: tražiti privremenu mjeru radi deblokade računa (ne u takvoj formulaciji ali sa tim ciljem), zatim sudske penale radi nepostupanja i tužba radi uređenja daljnjeg postupanja po trenutnoj i novopristigloj ovrsi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija