Jump to content

Trazim odvjetnika za radno pravo


arwen_zd

Preporučene objave

Poštovani,

već sam jedanput zatražila pomoć na ovom forumu, ali sada bih zatrazila odvjetnika u okolici Splita. Pa da ponovim, moj partner je prije 10 godina pao sa visine od 7m zbog nepravilne zaštićenosti mjesta rada pri čemu je bio u komi i pretrpio velike ozljede koje srećom nisu ostavile preteške posljedice. Podignuta je tužba na ime firme, odnosno pravne osobe te je postignut 50%-tni uspjeh vezano uz naknadu. Tuženi je trebao u roku od 8 dana (nakon kojih slijedi ovrha) isplatiti odštetu što se naravno nije ostvarilo. S obzirom na duži oporavak napominjem kako je do tužbe došlo tek 2004.g., a presuda je realizirana 2005. Do tog razdoblja gospodin vlasnik svoje je d.O.o. zatvorio (a njegov sin istovremeno otvorio isto samo drugog naziva), a svu svoju imovinu prepisao na užu obitelj, te iako koristi skupocjen automobil i nekoliko nekretnina (točnije stambenih zgrada) posjedovni list je prazan, a računi također. S obirom da i državi duguje poveliku svotu novca ista je prva na listi naplate. Također neuspješno.

Postavlja se pitanje može li se ovakva situacija nastavljati u nedogled jer gospodin očito nema namjere za života imati imovine na svoje ime? Ne bi li onda svaki pojedinac mogao prepisati svu imovinu na drugoga i ne platiti potraživanja nikad nikome. Što se može poduzeti? Je li moguće podići drugi sudski postupak? Čitala sam da postoje agencije za naplatu dugova ali ne znam mogu li oni pomoći u ovom slučaju.

Naime, partnerov odvjetnik navodi da je čekanje da se pojavi neka imovina jedini način naplate. S obzirom da je on u odvjetništvu dugi niz godina te je i doktor znanosti nismo imali razloga provjeravati njegove postupke. No kako je prošao poprilično dugački vremenski period čekanja zanima me drugo mišljenje ili kakva sugestija.

 

Unaprijed hvala i srdačan pozdrav.

 

 

Javiti se na mail andreabeader@hotmail.com

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija