Jump to content

ugovor o doživotnom uzdržavanju pravo na raskid


lile59

Preporučene objave

1996 god. sklopila sam ugovor o doživotnom uzdržavanju i to kako je u ugovoru i navedeno isključivo sam pomagala financijski. Na temelju istog sam se nakon smrti uzdržavanih bez problema uknjižila /vl lis na moje ime 1/1)

Međutim pošto je uzdržavana umrla ranije a gospodin se sa 88 godina "Oženio" 3o god, mlađom osobom ali nikad nitko nije imao nikakovu primjedbu na ugovor, mešutim gospođa sad neće iz stana i tuži me za raskid-poništenje ugovora. Da li na to ima ikakovo zakonsko pravo.

unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ona kao traži raskid-poništenje jer ja nisam poštivala odredbe ugovora, a napominjem da je 2 puta napravljen aneks (jedan na sudu gdje i ugovor, a drugi su napravili uzdržavani vlastoručno pred svjedocima) gdje se u oba slučaja konstatira da sam ja već tada 2oo3. godine izvršila sve svoje obveze iz ugovora (dajuči im novac) te da se nakon njihove smrti bez ičijeg uplitanja na istom sudu mogu uknjižiti što sam bez problema prošle godine iza smrti uzdržavanog i napravila. Zanima me ovaj dio da joj mogu uskratiti posjed jer ona u stanu živi bez plaćanja stanarine i režija jer sve plaćam ja, a još me tužila i za ometanje posjeda tako da sam morala dići kredit kako bi mogla plaćati njene troškove u stanu i sve parnice koje mi je nabila

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo da malo pomognem jer imam dosta iskustva sa tim stvarima:

Odmah da vam kažem da se na sudu od 1000 ugovora o doz. uzdr. pobije samo njih nekoliko iz jednog jednostavnog razloga što je jedna strana umrla a za života nije tražila raskid.

Vama preostaje vlasnička tužba za predaju u posjed prava vlasništva, tj stana al vam predlažem stručnu pomoć, možete alternativno potraživati i iznos koji ste uplatili za nju. Sretno od lexusa:))

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pošto ste vlasnik stana

stanarki uputite prijedlog za sklapanje ugovora o najmu (pismeno preporučeno i sa povratnicom)

ako odbije (a što hoče )sklapanje ugovora

tužbom tražite deložaciju jer stan koristi nezakonito i bez osnove.

tražiti i sve najamnine u zadnjih 5 godina uvečano za zakonske zatezne kamate(14%/g).

tražiti povrat svote uplaćene za troškove stanovanja (plin,struja ,voda,telefon,smeće)

prićuva ,komunalna i vodna naknada je obveza vlasnika stana.

 

i to po Zakonu o obveznim odnosima čl.1111 stjecanje bez osnova (zastara 5 godina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam najljepša i ja se nadam da nema šanse da to pobije ili raskine jer je sve na istom sudu legalno i uredno napravl, jeno koji me je prošle godine nakon smrti uzdržavanog i uknjižio, znači sada bi po njenome sve to trebalo pobiti, kao da ja nisam prije 15 godina uložila za to vrijeme ogroman novac u uzdržavane, ali naši sudovi tako rade, poduzela sam ja sve ali sutkionja koja je trebala rješiti njeno iseljenje prolongirala je do okončanja ovog postupka o raskidu ugovora, što je mene iznenadilo i uplašilo jer ne vidim razloga da sa valjanim papirima nije mogla donijeti odluku o iseljenju, a o plaćanju stanarine nema šanse to sa gospođom dogovoriti, kad ona smatra da je stan njen i ne prizna nikakove papire koje ja imam

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija