Jump to content

Putni troškovi samo za neke


pravnenedoumice

Preporučene objave

Poštovani,

 

nedavno je jedan poslodavac (privatnik) donio odluku da će putne isplaćivati samo nekim radnicima.

Po Zakonu putni nisu obavezni, niti se poslodavac obvezao na to nikakvim ugovorom. Radi se o poslodavcu koji ima manje od 20 radnika pa ne mora imati kolektivni ugovor u kojem bi se to definiralo.

 

Može li poslodavac isplaćivati putne troškove samo nekim radnicima? Može li to biti neka "svojevoljna" odluka (tebi dajem putne, tebi ne) ili mora postojati neki kriterij?

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Poslodavac može sam odlučiti da se putni troškovi isplačuju prema udaljenosti od mjesta stanovanja do mjesta u kojem se obavlja rad i to na način da odluči koja kilometraža se smatra realnom za isplačivanje putnih troškova, npr. da isplačuje putne troškove samo onima koji žive dalje od 1 km od mjesta u kojem se obavlja rad (što bi značili da zaposlenici koji žive unutar tog 1 km nemaju pravo na putne troškove, dok svi koji žive dalje od tog 1 km imaju pravo na iste)

 

No, bilo kakva takva odluka trebala bi postojati u pisanom obliku tako da se svima zaposlenima omogući uvid u istu kako ne bih smatrali da su neki po tom pitanju zakinuti a neki ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija