Jump to content

razvod i krediti


MANCI

Preporučene objave

ima jedan dio razvoda u koji još nisam ušao a to je bračna stečevina, i recimo krediti u ovom slučaju...zanima me žena je nedavno ostala bez posla navodno našla je stalan posao pa dala otkaz iako je istina da je otkaz dobila zbog viška radne snage...zanima me pošto je napomenula da sada kad dobi stalan posao misli dignuti kredit za auto..pa me zanima kako to ide s kreditima podignuti dok smo još u braku pošto se proces razvoda vodi al nije okončan ...kako to ide pravno s takvim stvarima...dali može pasti dio kredita na mene u slučaju da ga digne ili da ga kasnije ne plača...a ako da dali je moguće nekako za vrijeme trajanja razvoda stopirati sve moguće kredite odnosno blokirati na neki pravan način da se ikakvi krediti dižu dok se proces razvoda ne okonča????????????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bračna stečevina utvrđuje se zaključno sa danom podizanja zahtjeva za razvrgnuće bračne zajednice. što se tiče kredita, ako ga i dalje nastavite otplaćivati i te rate će ući u bračnu stečevinu ako ih prijavite i podnesete dokaz o otplati.

kako se sve stečeno u braku dijeli pola-pola to se odnosi i na kredite. ako supruga ne plaća kredit, moći ćete prebijati udjel u bračnoj stečevini. o tome najbolje porazgovarajte sa odvjetnikom jer ako je jedan od partnera nerazuman može drugome zakomplicirati život do te mjere da otplaćuje i svoj kredit i od partnera.

primjer: prijatelji su imali stan i oboje puno kredita. stan je kod njegovih kredita bio garancija. pri razvodu stan je prepustio supruzi i djeci s tim da ga ne davi sa alimentacijom i sl. ona je nasjela. nakon razvoda je prestao vraćati svoje kredite. banke su ovršile stan i prodale ga, namirile se. ona je ostala bez stana. i dalje vraća zajeedničke kredite, nema alimentaciju a on se »neopterećen« izvukao iz svega. tu je najveći problem nastao jer nije na vrijeme uzela odvjetnika. sada se ganjaju po sudu i ne nazire se pozitivno rješenje po nju.

 

sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

brakorazvodna parnica može trajati godinama a može se okončati i brzo. sve ovisi o razumu i svijesti partnera. pretpostavljam da ste podnijeli zahtjev za razvod i naveli datum od kada živite odvojeno te oboje se složili oko datuma. sud će to uzeti u obzir i sve stečeno do tog dana ide u bračnu stečevinu. ako je podigla kredit nakon tog dana on nejde u bračnu stečevinu. kod podjele stečevine postupak se može zakomplicirati pogotovo akoo ste prezaduženi, bez posla i sl. moj vam je savjet da ako nemožete razgovarati ko ljudi ili prijatelji kojima se putevi u jednom trenutku života razilaze, unajmite dobrog odvjetnika. za to kako ispravno postupiti ,veoma je bitan i razlog vašeg razlaza. samo netko tko je stručan i kome ćete se potpuno i skreno povjeriti može vas dobro zastupati.

 

sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija