Jump to content

Trebam pomoć


mrvilim

Preporučene objave

Situacija je ovakva:

Kretao sam se s autobusom po nizbrdici, noć, pada kiša brzina vožnje do 30 km/h. Ispred mene policija s upaljenom rotacijom i sva 4 žmigavca kreće se unatrag po mojoj traci. Između nas se ubacuje jedno osobno vozilo koje se zaustavlja. Ja počnem kočiti i autobus krene u proklizavanje. Dolazi do situacije da udarim u vozilo ispred sebe ili se izbacim na lijevu traku i izbjegnem udar. Ja sam se izbacio na lijevu traku i izbjegao prometnu nesreću te sam zaustavio autobus cca 2 metra nakon policijskog vozila. Tada policajac dolazi do mene i uz izrazitu galamu na opće zgražanje putnika u autobusu naređuje mi da stanem uz cestu. Da skratim priču, zapisuje mi podatke i prijeti oduzimanjem vozačke dozvole. Do proklizavanja mojeg vozila je došlo usljed zamaščenog kolnika i jednostavno nisam mogao ništa napraviti. Policajac mi nije uzeo tahograf , nisam puhao alko test (nije mi ponuđen), nisam potpisao nikakvu izjavu (nije mi ponuđena). Moje pitanje je: Šta mogu očekivati i šta da radim?

Unaprijed HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad dođe kazna, ako uopće i dođe javite se.

 

Kao vozač autobusa niste smjeli dovesti u situaciju da vam se putnici nalaze u nekontroliranom kretanju autobusa po lijevoj traci dvosmjerne prometnice.

 

Možda ste vozili prebrzo, možda to drugo vozilo nije ni postojalo, možda je policija bila zaustavljena zakočivši vozilo motorom u brzini za kretanje unatrag, možda kolnik nije ni bio masan, možda je i bio masan a policija se tu nalazila radi prometne nesreće koja se dogodila upravo zbog tog masnog kolnika, postoji dosta solucija zašto da ne povjerujem vama kao "žrtvi".

 

Ako upravljate autobusom, morate biti svjesni da vozite putnike, žive ljude koji imaju obitelji, da ih shvatite u svom vozilu kao otežavajuću okolnost u slučaju nemilog događaja, a ne kao "zgrožene svjedoke".

 

Da se slučajno dogodila prometna nesreća sa smrtnim posljedicama ovakvu obranu bi vam sud ocjenio kao neživotnu i sigurno bi se pridružili nekolicini vozača autobusa koji svoje zatvorske kazne danas odslužuju u Zatvoru u Valturi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moju brzinu potvrđuje tahografski listić i gps uređaj tako da tu nema muljanja. Imam 2 svjedoka, to što sam profesionalac mi je otegodna okolnost. Prometne nesreće nije bilo! Nije bilo ni znakova na prometnici koji bi nagovjestili da se nešto dešava. Ulja i razne masnoće ima na svim cestama a u slučaju kada se nešto desi vozači snose krivnju zbog neprilagođene vožnje uvjetima na cesti. To je obrazloženje za sve dvojbene situacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mrvilim je napisao:

Situacija je ovakva:

Ja počnem kočiti i autobus krene u proklizavanje. Ja sam se izbacio na lijevu traku i izbjegao prometnu nesreću te sam zaustavio autobus cca 2 metra nakon policijskog vozila.

 

znaći da nije bilo tog "drugog auta" zabio bi se u policijski koji je imao sva 4 žmigavca i rotirku!!!!!!!

to dovoljno govori o vašoj profesionalnosti i odgovornosti za putnike koje vozite!!

Ne daj Bože da mene vozite u autobusu!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija