Jump to content

otkazni rok,isplata godišnjeg i regres


teva

Preporučene objave

Dakle, nakon 2 godine rad kod jednog privatnika (ne neodređeno) podnio sam sporazumni prekid radnog odnosa, na poslu sam do 15.4 (dakle već odrađujem otkazni rok do navedenog datuma)

Zanimalo bi me sljedeće:

1. Dogovorili smo da mi se isplati godišnji odmor – u tom slučaju da li ima neki poseban termin isplate il ga mogu tražit sad npr

2. Da li imam pravo na regres?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Važeće je ono što ste oboje potpisali u sporazumnom prestanku radnog odnosa. Ukoliko niste to posebno definirali, poslodavac Vam je dužan isplatiti po prestanku radnog odnosa (potvrđeno od strane sudske prakse).

 

2. Ukoliko je posebno dogovoren Ugovorom o radu, pravilnikom o radu i/ili kolektivnim Ugovorom, imate. Zapravo je regres naknada plaće za vrijeme korištenja godišnjeg odmora. Pošto vi isti nećete koristiti, već će Vam biti isplaćena naknada za neiskorišteni godišnji odmor, mišljenja sam da nemate pravo ukoliko nije posebno ugovoreno s Vašim poslodavcem.

 

Proučite Vaš ugovor o radu, pravilnik o radu, kolektivni ugovor i sporazum o prekidu radnog odnosa, jer su to akti u kojima se posebno definiraju prava i obaveze iz radnog odnosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija