Jump to content

Prijava protiv policajca


Hrc555

Preporučene objave

Htjeo bih nekako prijaviti policajca kod kojeg sam želio prijaviti kazneno djelo. Prijavio bih ga je nije htjeo primiti moju kaznenu prijavu. Nakon što me je maltretirao, uvjeravao da ja ne mogu podnijeti kaznenu prijavu jer nisam vlasnik stana koji je u zgradi u kojoj se krade lova sa računa i izmišljaju radovi i htjeo me odvratiti od kaznene prijave, stalno spominjao da mogu odgovarati zbog davanja lažne prijave, zvao sam drugu PP gdje imam prebivalište koji su mi rekli da prijavim tog policajca te su mi rekli da kaznenu prijavu mogu podnijeti i prvom policajcu kojeg vidim na cesti. Isto to su mi potvrdili u državnom odvjetništvu. Nakon toga odlazim u Palaču pravde i podnosim kaznenu prijavu i sve prolazi u redu jer u rukama imam dokaze za tu prijavu. Iste te dokaze sam imao i kada sam htjeo podnijeti kaznenu prijavu kod navedenog policajca.

Kako da to napravim? Da pišem na PP? Problem je što ne znam kako se zove taj policajac.

 

Smatram da imam osnovu za prijavu bar po članku 15,22/1, 96/1, 99/d,e,h,l,n,o zakona o državnim službenicima.

 

Prošlo je već mjesec dana od toga ali sam se ipak odlučio to napraviti. Moram samo otići u tu PP da provjerim kako se zove taj službenik. Još jedno pitanje je...mora li mi službenik na porti reći točno kojeg datuma sam bio jer sam se morao upisati i reći ime tog službenika??? Sumnjam na datum jer je bio dan prije podnošenja kaznene prijave u Palači pravde kod Općinskog državnog odvjetništva ali bih htjeo biti siguran.

 

Ako je tema na krivom mjestu molim moderatore da premjeste.

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada nema tko odgovoriti, budem ja napisao šta sam napravio. Otišao sam u PP u kojoj radi navedeni policijski službenik i na kraju došao do zamjenika načelnika koji je sastavio službenu bilješku sa točnim opisom događaja te će mi javiti odgovor pismenim putem u zakonskom roku od 30 dana. Još se je i zamjenik načelnika čudio kako taj službenik nije sastavio nikakvu bilješku o tom događaju nego je rekao da me je samo uputio u "moju" PP iako je po zakonu bio dužan prihvatiti kaznenu prijavu. Ukratko, tako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo odgovora - savjeta, iz iskustva stečenog sličnom stvari, s tim da se radilo o tome da je jedan moj poznanik želio podnet KZ.prijavu, protiv jedne osobe radi "Iznude", no taj "kamatar", je bio bivši policajac i poznavao je sve te policajce i Inspektore iz postaje, koji su zaprimili KZ.-Prijavu, no ništa nisu poduzeli, a mom poznaniku koji je podneo prijavu počele su te iste osobe pretit, kao i dotični policajci iz postaje, koji su to radili na "fini način".

 

Najbolje rješenje Vam je za početak, pogotovo ako imate sve dokaze, podatke, imena i prezimena policajaca, odete u Heinzelovu b.b. - U odjel za Kontrolu Policijskog postupanja.

Tamo zatražite da Vas prime, saslušat će Vas, kod njih će te napisat svoju kratku Izjavu o događajima.

 

Nakon samo 3.dana, osobe koje je moj poznanik prijavio, bile su uhićene, obrađene, privedene istražnom sucu koji im je odredio "pritvor", dok se protiv osoba-Inspektora koji na Vašu prijavu nisu postupili kako su trebali, bili momentalno suspendirani i pozvani na stegovni postupak ili "obradu", koji je izvršio Odjel, koji upravo istražuje, ajmo reći "policajce koji ne postupaju po zakonu", "primaju mito", "ne obavljaju svoju dužnost ili krše i sami zakon".

To je nešto poput Američkih filmova, šta oni nazivaju - Unutarnja Kontrola.

 

Nakon toga, savjetujte se sa nekim odvjetnikom o eventualnom Vašem daljnjem postupanju. Makar je jako nezahvalno tužit osobno i vodit sudski postupak protiv policajca.

Ako su policajci prekršili zakon o Policijskom postupanju, dovoljna im je prijava Odjelu koji će ih već kaznit: suspenzija, skidanje čina, raspodjela na lošije poslove i sve ostalo.

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Općenito da znate:

Na policiji je da provodi zakon, zaprima prijave, prikuplja dokaze, informacije, iskaze, dokumentaciju i drugo, te da na kraju predmet prosljedi u Državno odvjetništvo, koje je zakonski Sudko tijelo i koje donosi odluku o postupku.

 

Na policajcu nije, da ako vi podnosite protiv nekog prijavu iz ovog iii onog razloga, da Vam tumači zakone, daje svoje opaske i-ili primjedbe, pravno pokušava dat objašnjenja i ostalo, to utvrđuje Državno Odvjetništvo, koje procjenjuje dokaze i odlučuje dali ima osnova da pokrene službenu kaznenu prijavu koja goni krivično osobu onda po službenoj dužnosti, ili da Vas obavijesti da nema dovoljno elemenata da sudski postupak provodi Državno Odvjetništvo, već Vas upućuje, da uz Odvjetnika, Vi osobno kao privatna osoba podnesete prijavu i budete Tužitel-Oštećenik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija