Jump to content

savjetovanje kod pravnika


salsa

Preporučene objave

Protiv mene je umojoj firmi pokrenut disc. postupak. Predvidjena kazna je izvanredni otkaz ugovora o radu.Naspisao sam obranu u kojoj sam se izjasnio da nisam kriv za to zbog cega je protiv mene pokrenut disc postupak, i zamolio da mi se omoguci uvid u dokaze koji me terete za nekakve nezakonite radnje. Tjedan dana kasnije kako sam napisao tu obranu,moj me poslovoda poslao kod pravnika nase firme.Pravnik mi je savjetovao da ja sam dadem otkaz kako bih imao prava na nekakvu naknadu na burzi, a u protivnom cu dobit otkaz jer on ima dokaze protiv mene koji su na policiji. Policija mu nije mogla dati dokaze protiv mene,al ce mu ih dati.Cudne se to sve stvari dogadaju, netko mi zeli smjestit otkaz.ZNACI MOGU BIRAT:PRVA OPCIJA DA JA DAM OTKAZ, DRUGA DA CE MI ONI DAT OTKAZ AKO GA JA NEDAM SAM. Sta da radim? Koliko dugo trebam cekati na njihov odgovor od dana kad sam predao pismenu obranu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi imali pravo na naknadu s biroa mozete dati izvanredni otkaz prema ZOR cl.108.st(1) ako zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa ili neke druge osobito važne činjenice, uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka, nastavak radnog odnosa nije moguć- a ovo samo u roku od 15 dana od dana za saznanja za cinjenicu na kojoj temelji otkaz,a to znaci zbog ponasanja poslodavca primjerice neuplacivanje doprinosa..

Medutim,mozes imati pravo na naknadu i ako poslodavac uruci otkaz koji je poslovno uvjetovan(nema vise potrebe za tim radnim mjestom,zbog loseg poslovanja firme itd.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija