Jump to content

2 puta isti ovršni prijedlog


nicoleta

Preporučene objave

Dakle prije 2 mjeseca smo dobili ovršni prijedlog na temelju vjerodostojne isprave od javnog bilježnika i uplatili smo nešto novaca za 1 račun i uložili prigovor tako da je predmet otišao dalje u postupak. Ovrhovoditelj je poslao na sud zahtjev da stvar ide dalje izuzev tog jednog plaćenog računa.

Međutim prije nekoliko dana nam je došao novi prijedlog za ovrhu za iste račune izuzev ovog jednog plačenog. Dakle isti predmet a podnešen 2 put prijedlog za ovrhu od istog javnog bilježnika. Kako je to moguće?, što nam je činiti budući da se već vodi 1 postupak, čemu drugi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da ali što je onda s prijedlogom koji se već vodi. Dakle 1 je već otišao u postupak, čak su poslali podnesak nakon uplate novca da i dalje traže nastavak postupka neovisno o uplati da bi onda još jedan prijedlog podnjeli. Pa koliko bi onda ovrha tako moglo ići. Jedan se postupak već vodi a sad i drugi???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, mislim da neće ići tako, pazite jedno rješenje je već došlo da sve ide u postupak kod trgovačkog suda, dakle nikakav ispravak.

A od bilježnika je došla potpuno druga ovrha s drugim brojem za iste račune. Dakle ako je stvar otišla u postupak onda bi već u podnesku bilo rečeno da se dug umanjuje za toliko kao što i jest i da stvar ide, a ne bi bilo drugog prijedloga budući da još ništa sa suda nije došlo.

Dakle potpuno dvije različite ovrhe za isti predmet. U bilježničkom uredu su nam rekli da oni ne mogu kontrolirati sve predmete i da im nije jasno zašto je ta firma podnjela 2 prijedloga za isti predmet te da se obratimo njima što i jesmo i oni su ostali puf jer im ništa nije jasno a čak su mislili da razgovaraju s bilježnikom pa su isto tražili savjet što da rade tako da nikome ništa očito nije jasno:)))

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Došlo je do greške u proceduri. Stoga prigovarajte i na taj prijedlog i kad dodje do suda provest ce se spajanje postupka kao da je prijedlog ispravljen. jb je postupio ispravno,greška je kod podnositelja prijedloga, a vi ćete imati opravdani trošak za drugu žalbu jer možete navesti da druga strana odugovlači postupak radi utvrđivanja postojanja duga i nabija troškove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija