Jump to content

Uknjižba zemljišta


velimir2

Preporučene objave

Pozdrav svima,rijetko sam ovdije osim kada dođem do zida i neznam dalje.2010god.nakon smrti roditelja i provedene ostavinske rasprave gdije ja kao jedini nasljednik postajem vlasnik kuče i zemljišta utvrđeno je da neki pepiri nisu u redu.Majka je 1965god.kupila oranicu 7300m2,uredno isplatila prodavatelju,platila porez i sve ostalo za što postoje uredni i ovjereni pisani tragovi.Ta oranica je u sklopu ustale zemlje koju posjedujem.Kada je bilježnik nakon ostavinske rasprave u 6mj.2010god riješavao papirologiju ustanovljeno je da gore navedena površina u Katastru glasi na mene a u Gruntovnici na prodavatelja od kojeg je Majka i kupila.Osobno sam išao u Gruntovnicu i u Knigi o Vlasništvu se vidi da je 1978god.nešto brisano i dopisivano.Prodavatelji navedenog zemljišta su bili supružnici koji su oboje bili vlasnici i kao takvi su se i potpisali kao prodavatelji pri ovjeri ugovora kojeg i posjedujem a paradoks je taj što je samo jedan prodavatelj upisan i kupac a drugi prodavatelj nije,tako da 3650m2 po gruntovnici nije moje.Molim Vas pravni odgovor šta da napravim da imam uredne papire.Posjedujem urednu dokumentaciju iz tog vremena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije konačne odluke važno je saznati da li je upisana osoba (odnosno njezin nasljednik/ci) koju želite brisati kao vlasnika dostupna ili nije, i da li je spremna surađivati.

 

Ako jest, može vam izdati tabularnu izjavu da se temeljem kupoprodajnog ugovora upišete kao vlasnik. Međutim, budući da ste i vi nasljednik kupca a ne kupac, tu bi vjerojatno došlo do problema.

 

Možete pokrenuti pojedinačni ispravni postupak, s upisanom osobom (odnosno njezinim nasljednikom/cima) kao protustrankom/ama.

 

Možete podnijeti tužbu radi utvrđenja vlasništva s upisanom osobom (odnosno njezinim nasljednikom/cima) kao tuženikom/cima.

 

Ako podignete tužbu a tuženik je spreman na suradnju, možete ići na postupak mirenja, što bi vjerojatno bilo najjeftinije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija