Jump to content

Odvjetnik-punomoć-prevara


pierre-senna

Preporučene objave

U ime drugog subjekta:

 

Zanima me kome da se obratim u vezi sljedećeg slučaja. Naime, prije nekoliko godina sam stradao u prometnoj nesreći. Uzeo sam odvjetnika kojem sam dao punomoć na slučaj. Danas, nakon 7,5 godina i dvije operacije, te dva procesa koji su započeli nakon liječenje, jedan za invalidnost (60% potvrđeno)/odštetu i jedan za izgubljenu dobit, invalidsku rentu i sl., odvjetnik mi je dao papire vezano za izgubljenu dobit i zaradu i zaostatke rente. Dobio sam i papire gdje mi je potvrđena invalidnost 60% ali nigdje ne piše ništa vezano za novce, odnosno za odštetu od osiguranja. Te papire mi nije dao i nisam vidio koliko je dobio novaca od osiguranja. ZANIMA ME GDJE I KOME GA MOGU PRIJAVITI PA DA SE RIJEŠI TAJ MOJ SLUČA JER SAM SIGURAN DA ME ŽELI PREVARITI? Naime, nedavno sam čuo da nisam jedini koga je pokušao na isti način prevariti, odnosno uzeti novce od osiguranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda je postupak još u tijeku, možda ste niste dobro razumjeli, možda je prekršio odvjetničku etiku, a možda je počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja.

 

Slučaj provjeriti u pisarnici ili arhivi suda pa će te imati sigurne informacije.

 

Slučaj se može prijaviti Hrvatskoj odvjetničkoj komori ili ako ste sigurni u počinjenje kaznenog djela - državnom odvjetništvu.

 

Premještam temu iz prekršajnog u podforum za ostala pravna pitanja, gdje će te dobiti kvalitetnije odgovore od ovog mog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

U ime drugog subjekta:

Bio sam po Vašoj preporuci u sudu pogledati uvid u svoj spis/predmet koji se vodi već 7 godina pošto sam izgubio povjerenje u odvjetnika. Uputili su me kod sutkinje koja je vodila taj predmet. Objasnio sam joj da bih htio pogledati papire i kopirati neke djelove, pošto od svog odvjetnika gotovo nikad ništa ne dobijem. Ona mi je rekla da to ne može jer je to otišlo na reviziju u Zagreb, te da dođem oko nove godine. Za reviziju sam znao i ja, to mi je rekao odvjetnik, ali ne vjerujem sada ni njoj jer smatram da originalni papiri iz predmeta moraju biti u arhivi suda i zašto bi na reviziju išlo nešto što je završeno jer je predmetni dio vezano za osiguranje završen prije dvije godine, a ona kaze da je sve otislo na reviziju tek prije mjesec dana. Može li mi netko dati mišljenje i savjet što dalje. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pismeno (preporučeno i sa povratnicom )traži uvid u spis predmeta i kopije određenih dokumenata.

ili da u pisarnici suda na kopiju pismena pečatov potvrde zaprimanje pismena (zahtjeva).

 

pošto je predmet na Vrhovnom sudu RH i nije rješen u 7 godina

podnijeti Ustavnom sudu zahtjev zazaštitu pravava na suđenje u razumnom roku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija