Jump to content

Ugovor o radu?


Hame

Preporučene objave

Ne radi se o zaključivanju ugovora samog sa sobom već o formalno pravnoj radnji odgovorne osobe u pravnoj osobi sa pravnom osobom koja se u svakom slučaju treba i obaviti.

 

Ugovorom o radu u ovom slučaju potrebno je izdefinirati osnovne zakonom opisane stavke zbog pravnih posljedica postojanja takvog odnosa i to ne samo unutar ugovorom određenih stavki već i njihovog djelovanja u određenim slučajevima i prema drugim tijelima i takva se radnja de jure ne smatra "zaključivanjem ugovora sa samim sobom".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

imim jedan problem.. ja sam bio na bolovanju do 30.6. i s tim datumom mi je u radnoj knjizici zaknjucio radnu... kad sam dobio papire dobio sam odjavu iz mirovinskog osiguranja i zdravstvenog... na tim papirima pise da je sporazumni raskid ali ja nisam nista potpisao to znaci da je moj sef krivotvorio potpis... jeli to kazneno dijelo??? sad sam ostecen jer nemam pravo na naknadu s biroa... kolike su kazne za krivotvorenje potpisa... i sta ja mogu uciniti u vezi tog svega????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stručno Mišljenje traži se.....

 

Gospođa od 63 god. i 38 god. radnog staža zaposlena u javnoj ustanovi, trenutno na bolovanju. izražava želju za odlaskom u mirovinu, međutim nikako to i ne sprovodi, pomjera datume odlaska u mirovinu i to sve usmenim putem....međutim, zbog obima posla nemoguće je da njezino radno mjesto ostaje prazno i čeka još tko zna do kada njezin stvarni odlazak u mirovinu...da li ta gsopođa mora pisanim putem obavijestiti poslodavca o odlasku u mirovinu i u kojem roku, kakva je procedura za ovaj slučaj? kada će poslodavac moći zaposliti novog/novu djelatnicu na njezino radno mjesto? Hvala!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O kojoj se javnoj ustanovi radi? Ako je osnvona ili srednja škola, ne možete ništa, ona može raditi do kraja školske godine u kojoj navrši 65 godina života, nebitno koliko mirovinskog staža ima. Ako je izvan sustava školstva, opet ima pravo raditi do 65 godina, pa i iza toga (pogledajte Sabor), ako se s poslodavcem tako dogovori. Naravno da je moguće da se ne dogovorite i da joj se zahvalite na suradnji kad navrši 65 godina. Ako je na bolovanju, uzmite zamjenu, barem je to lakše kod proračunskih korisnika, njima proračun plaća zamjene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma da, tako je i gotovo.....problem je to što će gospođa koristiti godišnji mjesec i pol dana pa opet bolovanje, a do tada će radnice koje rade i njezin posao svisnut od posla, ali tu je malo prisutan i inat.

 

neznam, postoji li kakva obveza i rok u kojem mora najaviti odlazak u mirovinu kako bi se mogao raspisati natječaj za njezino radno mjesto?

 

i svakako veliko hvala na volji za odgovor i razmišljanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakonski rok najave mirovine ne postoji, samo u slučaju mirovine po sili zakona poslodavac zna do kad mu radnik radi. U slučajevima dobre radne atmosfere ljudi najavljuju mirovinu, ali kod vas izgleda nije baš tako. Malo ne razumijem tko će svisnuti od posla - uzmite zamjenu za tu gospođu, u sustavu proračuna je to moguće, osim ako ravnatelj pretendira dobiti odlikovanje za uštede istog. Osobno to smatram vrlo pozitivnim, ali ne ako se na taj način prekomjerno opterećuju radnici koji s odlikovanjem neće imati veze i ne žele ga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zna li tko kako je s javnim natječajima u javnim ustanovama...može li se pecizirati da netko ima prednost, odnosno tko o tome odlučuje tko ima prednost pri zapošljavanju na stalno radno mjesto? može li se isključiti pravo žalbe?

nadam se da ste me razumjeli...sigurno da bi netko sa radnim stažom u toj ustanovi trebao imati prednost e sad...kako to uglaviti u natječaj i može li se , tko o tome odlučuje????(da se ne dogodi da netko tko opće nema radnog iskustva dođe na to radno mjesto a netko tko je 4,5 godina radio na tom mjestu da izvisi)

 

hvala Vam unaprijed...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija