Jump to content

Molim hitno savjet - otkaz!


minos007

Preporučene objave

Pozdrav svima, ljubazno molim za pomoć jer sam u šoku.

Naime, u 1 mjesecu sam dovedena iz respektabilne institucije u jednu manje respektabilnu banku uz mjesece nagovaranja i obećanja kako bi se osnovao novi odjel za eu fondove, pozitiva bla bla. bio mi je izazov kojeg sam prihvatila.

uglavnom dobivala sam pohvale i sl da bi skužila zadnjih dana da mi se nadređeni malo čudno ponašaju.

da skratim priču - saznam da mi neće produljiti ugovor.

Imam ugovor na neodređeno s probnim rokom.

Rečeno mi je danas da "nisam zadovoljila" iako je to ujedno i prvi put da mi je to rečeno. Probni rok ističe 10.7.

Napismeno nemam još ništa, a rečeno mi je da mogu birat želim li sporazumni razlaz ili otkaz.

Zatražila sam objašnjenje koji to dio i točno što ja to nisam zadovoljila jer sam postavila odjel na noge, održala prezenttacije, konferencije etc etc.

Odgovor: "Nisam dala dušu za instituciju".

 

Uglavnom ni sama ne znam što učiniti?

 

Jesu li oni meni za vrijeme probnog rada bili dužni davati "feedback"?

Ponavljam, nikakav negativan feedback nisam dobila svih ovih 6 mjeseci.

 

Ako mi napišu otkaz iz "osobno uvjetovan", jesu li oni dužni dat pismeno objašnjenje? dakle još uvijek sam u probnom roku.

 

Dal se tužit sa njima?

 

Molim vaše mišljenje i zahvalna sam unaprijed!!!

 

Minosica

 

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po onome što pišete odnosno o obvezama i vrsti posla kojeg ste obavljali kod poslodavca nije jasno zašto ste uopće pristali na klauzulu o probnom roku jer bi ovdje pristajao menagerski ugovor o radu. Ispada da su htjeli nekog freelancera da obavi posao i ode.

Nedavanje duše za instituciju nije opravdan razlog za otkaz ugovora o radu. Poslovno i osobno uvjetovani otkaz dopušten je samo ako Vas ne može zaposliti na drugim poslovima, uz obvezu obrazovanja i osposobljavanja za iste poslove, uz pretpostavku da poslodavac zapošljava više od 20 radnika jer ste naveli da se radi o banci. Nemojte potpisati sporazum o prestanku radnog odnosa, nemojte kršiti radne obveze i pazite da Vam nešto ne smjeste. Ukoliko se bilo što dogodi što bi moglo predstavljati kakvo kršenje Vaših prava od strane poslodavca ili drugih zaposlenih, uložite zahtjev za zaštitu prava i konzutirajte se s odvjetnikom. Ovo bi Vam možda bilo najbolje već i sada napraviti.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Veterane hvala,

rečeno mi je da SVI čak i uprava potpisuju klauzulu s probnim rokom pa kao moram i ja.

 

Sve 5 što ste napisali - jedino me muči ta siva zona jer sam još uvijek na probnom roku pa ne znam da li je poslodavac dužan osigurati mi sve ono kao što ste vi napisali.

 

Vidjela sam jednu odluku vrhovnog suda gdje se za probni rok može napisati "nije zadovoljila" no mora se staviti pravni temelj prema zakonu o radu dakle osobno, ekonomski etc.

 

Ja se sad mogu sporiti da se ne slažem da je to OSOBNO uvjetovano.

 

No na probnom radu nisam sigurna da su mi dužni osigurati drugo radno mjesto.

 

dakle moj ugovor kaže "Ugovor na neodređeno uz probni rad od 6 mj".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad poslodavac ugovori probni rad, mora imenovati povjerenstvo od nekoliko članova koje prati taj rad. U vašem bi slučaju uprava, odnosno poslodavac, trebao konkretnije potkrijepiti umjetnički dojam o tome kako im niste dali dušu (što nas još neće tražiti - bubrege?)

Dakle, kad povjerenstvo prati rad osobe koja je na probnom radu, očekuje se da o tome ima zabilješke, a osobito one koje govore o konkretnim neizvršavanjima obveza preuzetih ugovorom o radu. Ovo kako su vama saopćili liči na ocjenjivanje žirija na klizačkom natjecanju, pa se vi lijepo protiv toga pobunite na način da radite i dalje, a kad vam dadu odluku o otkazu, u njoj bi trebalo biti obrazloženje i pouka o pravnom lijeku. Nažalost, u vašem slučaju vam ostaje samo sudski postupak i ne vjerujem da bi na taj način izboreno radno mjesto za vas bilo ugodno, ali ako poslodavac vidi da ste odlučni malo ga upitati za razloge njegova dojma o "nedavanju duše", možda ipak zaključi da niste tako ni loši, barem pokazujete zube, a dušu ćete već dati kasnije. Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Anamih (veteranka :)) hvala lijepo... nikakve komisije nije bilo ni naputka o radu... u svakom slučaju rekla sam im da mi daju otkaz pa kad to dobim u ruke idem kod odvjetnika... svakako ću ih tužiti s tim što ne znam da li mogu tražiti npr umjesto povratka na to radno mjesto odštetu npr u iznosu kojeg bi za tih 6 mj dobila na radnom mjestu kojeg sam napustila ili npr burze?

 

Što mislite?

 

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja nisam pravnik i nemam osobnog iskustva u sudskim postupcima iz područja radnog prava, iz iskustava drugih čini mi se da je sud gotovo uvijek na strani radnika. Vama je za razmisliti da li da se borite za radno mjesto ili za odštetu zbog otkazivanja iz razloga nezadovoljavanja na probnom roku, a čiji su vam razlozi totalno nepoznati. Kakav taj odštetni zahtjev može biti, koliko ste vi pretrpjeli duševnih boli (boli ne bi bilo da ste dušu dali poslodavcu, ništa ne bi boljelo), to bi znao iskusni odvjetnik iz ovog područja, a ja to nisam. Želim vam da ostvarite svoje nakane, ma koje bile, sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija