Jump to content

ugovor na neodređeno


marina_27

Preporučene objave

u radni odnos sam stupila kao pripravnik, 10.08.2008. nakon godinu dana prestao mi je pripravnički i sklopila sam ugovor o radu na određeno vrijeme. 10.08.2011. je 3 godine kako sam zaposlena u firmi. pravnik me obavijestio da ugovor na neodređeno mogu dobiti tek 10.08.2012. je li to točno? ne vrijedi li pravilo da nakon 3 godine neprekinutog rada automatski ugovor o radu postaje ugovor na neodređeno vrijeme?

unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o radu nije propisao mehanizam transformacije ugovora nakon tri godine, što znači da je ova odredba gotovo pa mrtvo slovo na papiru. Možete se na nju pozivati pri tužbi sudu ili prijavi inspekciji rada, ali ne znam koliko će vas to približiti ugovoru na neodređeno vrijeme. U tri godine ulazi i pripravnički staž, staž je staž, ne može se ovaj odbijati (pravnik je šaljivdžija).

Što vi možete? Otići na inspekciju rada sa svojim ugovorom i tr5ažiti inspekcijski nadzor za vašeg poslodavca. Možete ga tužiti i sudu, financirati svoje troškove u tom postupku sa neizvjesnim ishodom - poslodavac može reći da su se uvjeti na tržištu promijenili i on nema mogućnosti da vas više uopće zapošljava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija