Jump to content

Ovrha nad kćeri...


svizel

Preporučene objave

Dragi forumaši,

Prije 8 godina u rastavi braka, sud mi je razdvojio kćeri. Jedna je dodijeljena ocu a druga meni.

Danas, kćer koja je na skrbi kod oca, želi živjeti samnom. Sada ona ima 12 godina. Podnijela sam zahtjev sudu, no nije problem u tome.

Ona je preko ljeta bila samnom i još je tu i ne želi se vratiti tati.

Pitanje je :

Ako ju ne vratim, ako otac i policija i socijalni radnici dođu po nju... što napraviti?

Nemogu dijete tjerati od sebe,jer za ovih 8 godina je prolivena rijeka suza...

Što kad se to desi, kakve su posljedice?

Da li mi mogu na silu odvesti kćer, vući ju za ruku uplakanu i li... Da li ona može ostati kod mene i da ju upišem u školu?

Molim Vas ako netko nešto zna da mi javite jer neznam više ni kome da se obratim.

 

Unaprijed zahvalna mama i kćer.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dužni ste pridržavati se pravomoćne sudske odluke. Pokrenite novi postupak, kao što ste i učinili, ako postoje opravdani razlozi da se i drugo dijete povjeri vama.

Ne znam koji su razlozi da je sud razdvajao djecu.

 

"Ona je preko ljeta bila samnom i još je tu i ne želi se vratiti tati."

Kao odgovornom roditelju vaša je obveza djetetu objasniti i vratiti je roditelju kojem je povjerena na zajednički život

Dali ste kontaktirali djetetovog oca?

 

"Što kad se to desi, kakve su posljedice?"

Posljedice najviše osjećaju djeca.

A posljedice za vas, kad otac tako nešto napravi dešava se da ga optuže za otmicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razlog razdvajanje je "veza" na sudu, stariju kćer mi nisu mogli uzeti, zato su mlađu.

Ja sam u drugom braku i imam još dvoje djece, tako da je kod nas uvijek veselo. Mlađa kćer živi sa tatom. On često radi po cijeli dan, baka se brinula za nju. Tamo živi još djed alkoholičar i brat od oca (stric). Baka ima zloćudni tumor, bila je na operaciji i izvadili su joj jedan bubreg. Navodno da će i drugi. Kćer to sve zna i ne želi se tamo vraćati. I potpuno ju razumijem.

Njen tata, naravno, opet prijeti odvjetnicima i neznam više čime. I da Vam objasnim, mi smo od njega otišle zbog fizičkog i psihičkog maltretiranja. Zato ja sad tražim rupu u zakonu kako da ne vratim kćer u to okruženje.

 

Eto, tako je kod nas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi moj, u toj bitci sam ja izgubila. On se na sudu pokazao da je savršen otac, da je on žrtva a da sam ja ta koja je bila kriva za sve. To je mali grad, susjed sudac, drugi radi u socijalnom. Nadam se da Vam je sad malo jasnije.

Poslije sam poduzela sve što god sam mogla, od suda (županijskog, Ustavnog), do ministarstava, vlade, čak sam i u uredu predsjednika bila. No uzalud.

Ja sam sa djecom pobjegla 200 km, u Zagreb. Imala sam i nadzor i sve je bilo u redu. Dokazala sam da smo ja i djeca bile žrtve nasilja, ali sud u Pž je to ignorirao.

Sad živimo u Zadru, nema (fizičkih) kontakata između sestara, osim za Božić i preko ljeta. Jedino se čujemo telefonom.

Što da napravim? Ako ju otjeram...ma užas, ona je moje dijete, to nemogu, neznam što napraviti. Da opet odem u socijalno, da li oni šta mogu napraviti??? Da li uopće kćer mogu upisati u školu??? Tako mi je teško.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospođo, nema on šta ignorirati, niti vi u konkretnom slučaju dokazivati.

Ako je postojala sumnja da su djeca zlostavljana onda će stručnjaci u Poliklinici procijeniti dali je bilo zlostavljanja. Ako ga je bilo kazneno će prijaviti tog roditelja, ako se pak utvrdi da je roditelj lažno prijavio za zlostavljanje ovog drugog kako bi u postupku u kojem se odlučuje o povjeravanju djeteta, dijete njemu bilo povjereno na zajednički život, onda će kazneno prijaviti tog roditelja koji je manipulirao djetetom.

Jer manipulacija djetetom = zlostavljanje djeteta!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Kršenje pravomoćne sudske odluke je kazneno djelo. Nemate nikakvog temelja za 'ovrhu nad kćeri'. Točno je zakonom propisano kad i kako se ovrhe provode, vaš slučaj s tim nema veze.

2. Da je otac zadržao stariju kćer - pretpostavljam da je ona s ocem provela neko vrijeme tijekom ljeta - isto bi mu se dogodili što će se dogoditi i vama - kazneno ćete odgovarati.

3. Vaša je kćer do sad išla u neku školu. Neće se ništa strašno dogoditi bude li u tu školu išla još jednu godinu, ili do kraja osnovne škole, dok vi ne pokrenete novi sudski postupak. I onako će nakon osnovne škole mijenjati sredinu.

4. Ne znam što mi je tužnije - mogućnost da je otac nekažnjeno zlostavljao vašu kćer, ili da je vi zlostavljate lažnom optužbom oca za zlostavljanje (da, to je zlostavljanje djeteta), kao što znamo da je modni trend i brand.

5. Do nove sudske odluke osigurajte da što više budete prisutni u životu djeteta i omogućite ocu da što više bude prisutan u životu djeteta koje ne živi s njim - postoje telefoni, skype, Zadar - Zagreb je svega par sati. To vam je jedina garancija zdravog razvoja vaše djece.

6. Kćeri će koristiti da uvidi da se mama drži reda i da se mjesto gdje se živi, školski prijatelji i roditelji ne ostavljaju bez ozbiljnog promišljanja i priprema. Dugoročno bi za nju bilo vrlo štetno da povjeruje da se pravila mogu kršiti kad joj padne na pamet zato što i mama tako radi.

7. Zapravo tražite savjet kako da izigrate sudsku odluku čime ste uvrijedili ovaj forum.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija