Jump to content

problem sa susjedom....


annemarie

Preporučene objave

imam dijete od 17 g. koje je pozvalo društvo dok sam popodne bila na poslu...s obzirom da su pušili,klinci su uzeli vreću sa smećem prilikom odlaska,pretpostavljam da ne bih vidjela bačene kutije....problem je u tome što su ga bacili u susjedovo dvorište....počistili su i donijeli mi vreću kući,a zadržali su račun za dostavu pizze sa mojom adresom i brojem telefona,moju sliku koju sam bacila i još neke papire za koje ne znam točno kakvi su,kao dokaz da je moje smeće završilo u njihovom dvorištu.Uz napomenu da će me sljedeći put tužiti ako kakvo smeće opet završi u njihovom dvorištu.Ispričala sam se u ime djece,obećala da se takvo što neće ponoviti što se tiče našeg smeća,jer iako moje dijete nije išlo nikamo iz kuće,odgovorno je kao i klinci koji su ga bacili.Ali mene zanima zašto bi susjed imao moju sliku kao dokaz?ako mu je čisto radi dokaza,račun dostave je dovoljan....osim toga,zašto bi se pozivao na ovaj slučaj ako mu neko drugi već baci smeće,jer ovo nije bilo prvi put.Ja sam sinoć odmah znala da nešto nije u redu kada je kanta bila prazna,a smeća nigdje....i to je bilo prvi put.Rekla sam susjedu da ako želi dokaz upotrijebiti za tužbu neka upotrijebi sad odmah ili neka ga baci.Ne znam zašto bi imao moje privatne stvari iako su bile bačene???Neka tuži,a ja ću kao roditelj snosit posljedice za ponašanje svog djeteta.Da li postoji nešto što mogu učiniti da moje privatne stvari ostanu moje i tamo kamo su bačene-u smeću?A najmanje želim odgovarat ako još koje dijete iz susjedstva baci dotičnom susjedu smeće u dvorište sa ovim dokazima koje je sada pospremio!!!!!!!!!!Možda vam se ovo čini glupo,ali meni nije!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam pravnica i ne mogu Vam dati pravno gledanje na tu stvar.

 

Ali, logički gledano, možda dotični ima te vaše račune i slike zato što Vam je ukrao smeće i prekapao po njemu ;)

 

Vi ste se pristojno ispričali i prihvatili pogrešku. Ako se susjed bude ponašao i dalje kao prase, isprašite ga.

 

Zaprijetite Vi njemu zbog prekapanja po smeću... možda ne baš tužbom, sumnjam da se može dokazati i to da ste Vi njemu bacili smeće ili to da ga je on ukrao, ali opanjkati ga pred susjedima ili u lokalnom dućanu sigurno možete :)))

 

Pozzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Susjed ima sasvim dovoljne dokaze za tužbu jer vaše dijete na njegov posjed baca smeće, ako vas bude tužio slijede vam troškovi parničenja i simbolične odštete koju bude tražio.

 

Obuzdajte svojeg klinca dok je vrijeme, pun je ovaj forum danas odraslih ljudi sa ozbiljnim problemima koji su u mladosti započeli sa sitnim nepodopštinama.

 

Ako sinu želite dobro - nemojte ga braniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isto tako nisam pravnik, ali evo moja dva centa.

 

Vaše pravno na kontrolu svojih osobnih podataka regulira Zakon o zaštiti osobnih podataka. Za pomoć u čuvanju svojih prava, tekst zakona i brošure za građane vezane uz osobne podatke posjetite web-stranice Agencije za zaštitu osobnih podataka, www.azop.hr.

 

Pitanje je zanimljivo. Predlažem da zamolite susjeda da Vam vrati osobne podatke ukoliko odustaje od tužbe, a ako odbije, pošaljite dopis Agenciji s opisom slučaja i zahtjevom za mišljenje o tome što biste mogli učiniti.

 

Najsličnije mišljenje Agencije s kojim sam upoznat, a objavljeno je na njihovim web-stranicama, je ono vezano uz objavu dugovanja za "stubišne režije" koje poneki ulazi jednom mjesečno vješaju u stubištu kada se skuplja novac za te režije. Agencija drži da je to nedopustivo objavljivanje osobnih podataka.

 

--

 

Dodatno na to - iako nisam siguran - mislim da je kod nas regulirano da je smeće u vlasništvu naselja, odn. odgovarajućih komunalnih službi. Dakle nije Vaše, ali nije niti bilo čije.

 

--

 

Osobno ovo što navodite mi se ne čini kao neko kršenje Vaših prava - na koncu, stvari koje su završile u smeću više nisu vaše, znali ste da ih iznosite iz kuće i mogli ste se pobrinuti da osobne podatke uništite, a svi su predmeti završili u dvorištu susjeda. Tako da ne vidim kako oni ne bi smjeli zadržati bilo što što su pronašli u tom smeću.

 

Ono što ne bi smjeli učiniti, van svake sumnje, je jevno objavljivati te podatke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moje je dijete pogriješilo što je prijateljima dozvolio iznošenje smeća van,umjesto da ga je bacio u našu kantu za otpatke....rekao je da nije mislio da ga budu bacili na nečije dvorište,nego negdje u kontejner....ne branim svoje dijete ni njegove prijatelje,učinili su grešku za koju moraju snosit posljedice,ako ništa drugo,barem u vidu isprike susjedu.Susjed je rekao da će zadržat moje osobne stvari u smislu da ako opet netko bude bacio smeće,ima dokaz da bi to opet moglo biti moje smeće.Ne slažem se sa tim.Ako kani tužit komunalnom ili bilo gdje drugdje,neka tuži sada,pa ću ja kao roditelj snosit za pogrešku svog djeteta,zajedno sa roditeljima prijatelja koji je u biti i bacio smeće.Iako moje dijete to nije učinilo,nemam namjere ignorirat dio odgovornosti moga djeteta.Samo me zanima na koji način mogu zatražit svoje osobne stvari natrag.Zašto bi ja sad živjela u strahu da netko slučajno ne baci smeće u njegovo dvorište,jer kaže da to nije bilo prvi put??Da strahujem da će sadašnje dokaze upotrijebit za neki drugi put? Neka tuži odmah il neka mi vrati stvari!!! :tuzan: :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam niti pravnik niti odvjetnik, ali ja mislim da to što susjed ima neke Vaše privatne predmete koji su završili u smeću, a smeće u njegovome dvorištu nije dokaz ni za što. Dokaz bi bilo jedino priznanje Vašeg djeteta da je bacio smeće u susjedovo dvorište. Smeće je mogao bilo tko uzeti s odlagališta i baciti ga u njegovo dvorište.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija