Jump to content

Ovrha nakon 2 godine


robi_

Preporučene objave

Poštovani korisnici Legalis foruma,

 

Molio bih Vas za pomoć pri jednoj poprilično smješnoj situaciji.

 

Naime bio sam korisnik Amis telekoma u razdoblju od 27.03.2006 do 30.06.2009 kada bivam prisilno isključen.

 

Oni su mi sada stavili blokadu na tekući račun za ovršno rješenje koje je postalo pravomoćno 24.09.2009, ali me zanima sljedeće:

 

Terete me za tri računa u razdoblju :

 

04.2009

05.2009

06.2009

 

koja nisu podmirena iako ja tu uslugu nisam koristio, već sam prešao kompletno na Hrvatski telekom, ( rečeno mi je u njihovoj službi za korisnike da potrebe za raskidom ugovora nema, već da se ne spajam s njihovim korisničkim imenom i lozinkom te da automatski neću dobivati račune, jer ugovornu obvezu za korištenje infrastrukture i opreme sam koristio od HT-a na koga sam i prešao ). Danas oni mene terete za ta tri računa te mi je došla sudska blokada računa, zanima me par stvari :

 

Nisam dobio nikakvo Ovršno rješenje, u javnobiljeznickom uredu gdje sam pregledao to rješenje stoji potpis za koji tvrdim da nije moj ( vjerojatno poštarov, imao je naviku potpisivati i ostavljati poštu svugdje ), te kao takvu nisam imao mogućnost žaliti se na isto rješenje, jer ga nisam ni dobijao.

 

Ugovor koji je tada sklopljen, i za koji me terete, je sklopljen dok sam bio maloljetan, da li su oni uopće smjeli sklopiti ugovor samnom iako sam bio nezaposlen te imao 17 godina, iako im u uvjetima stoji da mora biti punoljetna osoba?

 

Treće, sveukupni dug je ~500kn, ako je došla već ovrha nakon 2godine, zašto mi nije taj iznos skinut s računa već mi je sudska blokada, neznam što mi je činiti jer nemam nikakve uplatnice, ništa nemogu platiti, iz Amis Telekoma tvrde da mi Javnobiljeznicki ured mora dati uplatnicu, danas sam bio tamo na uvid tih spisa i oni nemaju to već samo rješenje o ovrsi.

 

 

Što mi je činiti?

 

Unaprijed Hvala,

 

Robert

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija