Jump to content

Promjena prezimena


Profesional

Preporučene objave

Profesional je napisao:

Moja zena nije promijenila prezime nakon sklopljenog braka,mada je potpisala na Vjencanom listu da se odrice svog prezimena i da uzima moje.Pitanje glasi: Koliko dugo ima vremena za promijenit prezime i koja je zakonska kazna za djelo?

Ako ste jednako kvalitetni kao suprug koa što Vam je kvaliteta pisanja, Vašoj supruzi bi bilo najbolje da se odrekne Vas. Bar ne bi imala muža koji razmišlja o drugom nego kako joj nabiti kaznu.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro, ispričavam se, vjerovatno sam bio preoštar u prethodnom postu. Naime, osoba se ne odriče prezimena kod sklapanja braka, već u skladu s prethodnim dogovorom ženika i nevjeste, jedan od bračnih drugova uzima prezime drugog, ukoliko su se tako i dogovorili. O tome se stavlja zabilježba u vjenčani list. Nitko se ne odriče prezimena, a dio o tome u kojem roku treba promijeniti prezime niste dovoljno jasno definirali, na što točno mislite, pa se shodno tome niti ne može dati precizan odgovor.

 

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro,nisam ni mislio da se moja zena odrekla svog prezimena,nego samo sam pitao koji je zakonski rok za promjenu prezimena,jer je moja zena potpisala na Vjencanom listu da uzima moje prezime.

Kazna me interesira samo radi toga,jer jos uvijek nije to napravila,a vjencali smo se prosle godine.

Ne pitam ovo da bi je ja kaznjavao ili joj napravio probleme,pa zena mi je!

Ako znaci znate,koji je zakonski rok za promjenu prezimena,te koja je kazna predvidjena,naravno ako se to ne napravi u tom zadanom roku,bio bi Vam jako zahvalan da mi odgovorite.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija