obrtnica5 objavljeno: 5. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 5. siječanj 2012. Koji su uvijeti i šta sve treba zadovoljavati za prijenos s majke na sina obrt? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anamih odgovoreno: 7. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 7. siječanj 2012. Premalo podataka - potrebno je znati zašto majka više ne obavlja obrt. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
obrtnica5 odgovoreno: 10. siječanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 10. siječanj 2012. Ispričavam se zbog šturog objašnjenja i pitanja u mom prvom postu, no ovo je moje prvo korištenje foruma pa nisam baš upoznata kako stvari idu ovdje. Ukratko, obrt je trenutno na majci koja je u radnom odnosu a zbog zakupa državne zemlje pi htjeli prebaciti obrt na sina(koji nije u radnom odnosu). Jer je jedan od uvjeta za dobivanje zemlje na natječaju taj da si osoba na kojemu je obrt sama plaća doprinose za mirovinsko i zdravstveno. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anamih odgovoreno: 10. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 10. siječanj 2012. Majka bi trebala obrt zatvoriti, nasljednici su u zakonu o obrtu predviđeni kao nastavljači obrta osobno ili putem poslovođe samo u slučaju smrti vlasnika obrta. Srećom, kod vas to nije slučaj, pa sin ne može "nastavljati" vaš privatni posao. Ima i varijanta da vam postane ortak, pa da iz obrta istupite vi, a on nastavlja obrt nakon što vas isplati, ali čini mi se da je vama vrijeme bitan faktor, pa bi bilo najbrže da sin otvori obrt. Sve ove druge stvari duže traju od otvaranja, no ograđujem se, jer ne znam o kojem se obrtu radi. Ako je nešto u vezi s poljoprivredom, može osnovati OPG na svoje ime, za to mu treba ugovor o korištenju poljoprivrednog zemljišta (ako ga nema na svom imenu u gruntovnici) i to bi išlo još i brže, tu nema uvjeta stručne spreme kao u obrtu. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.