Jump to content

Nasljeđivanje poreznog i zdrastvenog duga


kristian1971

Preporučene objave

Otac mi je zatvorio obrt službeno 31.12.2007 te ostao dužan neki dug za pdv i zdrastveno,06.02.2008 porezna pokreće postupak ovrhe preko žiro računa u banci oca koji je u međuvramenu zatvoren i otac odlazi u penziju,,otac uplačuje dio duga a dio ne.To su neki zaostaci iz 2006 i 2007 g tijekom 2007,2008,2009 dolaze ocu uplatnice s opomenama duga i zateznim kamatama.Otac mi je preminuo 6 mjesec 2010 te tada prestaju dolaziti uplatnice,u međuvramenu ostavinskom raspravom dobivam par zemljišta u općini opatija,ove dane znači 2011g dobivam poziv iz općine opatija da dođem na procjenu sveukupne imovine iza moga oca,, vrijednost zemljišta je znatno veća nego dug..što ja shvaćam kao da sada žele meni prebaciti taj dug ili uzeti dio zemljišta..ja sam jedini nasljednik..Što da radim? da odem u porezni rijeka i zatržim zastaru duga iz 2006 i 2007 ili da tražim odvjetnika?

porezna iz rijeke nije još pokrenula nikakav postupak protiv mene ali nešto pokušavaju..da li se oni upišu kao suvlasnici svih čestica pa ja ne mogu više to prodati ili mogu se dogovoriti s poreznom da jednu česticu prodam pa da namirim potraživanja...moliiiim hitnu pomoć

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nema takvog dogovora sa poreznom, oni će se upisati na nekretnine ako imaju potrebnu dokumentaciju i rješenje općinskog suda.

dva su moguća rješenja, uzmite kredit u banci,podmirite dug pa prodajte neku nekretninu da ga možete isplatiti.

 

drugi način je zahtjev za obročnu otplatu duga, morate dostaviti zahtjev i dokumentaciju u poreznu a kao jamstvo će oni tražiti sredstva osiguranja(nekretnine u vlasništvu, jamstvo drugih osoba i sl).

pitanje je u kojoj ste vi fazi, jesu li prenijeli dug na vas.

 

zastara pdv-a je 6 godina počev od 01.01.2008., a dopriinosa 10 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru

ja nisam još u nikakvom sporu,,nitko me nije niti obavijestio o dugu oca,niti se vodi nikakav spor a kamoli sud,,jedino su me pozvali iz katasra opatija da se porezna uprava rijeka raspituje o vrijednosti zemljišta koja mi je otac ostavio ostavinskom raspravom..sve su te čestice još sve na mene 1/1..

ja ih mogu još sver legalno prodati ali me sada zanima što to spremaju u poreznoj i da li mogu bez ikakve obavijseti i suda sjesti na moje nekretnine??

Svakako ću morati posjetiti odvjetnika..zašto bi nešto platio ako me nitko ništa ne obavještava!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija