Jump to content

prijava protiv policajca


Tomek28

Preporučene objave

pozdrav svima!

imam jedno pitanje i nadam se da mi bar malo mozete pomoci.

policija me zaustavila zbog prometnog prekrsaja,pitali me zasto sam to napravio i sve im lijepo objasnio bez svade.ali..

policajac kad je izasao iz auta nije nosio kapu,razgovarao je samnom na ti,i na kraju se dopeljao sa svojim autom do mene gurnuo mi kroz prozor papire i nista rekao zatvorio prozor i otisao.

da bi meni dosla kazna za taj prekrsaj a policajac mi nije dao niti zapisnik niti mi rekao za neku kaznu niti ista..

zalba je vec napisana.

dali se moze po tom slucaju nesto ucini? nekakva prijava?

hvala puno..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nešto ste napravili, policija je utvrdila vaš identitet, a redovnim putem vam je stigla kazna.

 

Imate status okrivljenika, a policajac status svjedoka.

 

Možete policiji predati prijavu, u bilo kojem obliku i bilo gdje, na ponašanje tog policajca, izvršiti će se ispitivanje tog policajca i javiti će vam se ishod.

 

Iznijeli ste svoju obranu putem prigovora, sud će analizirati predmet.

 

U razgovori sa policijom vam je priopćeno da ste napravili to što ste napravili.

 

Policajac nije napravio ništa protupravno, a vi jeste, ali o tome će zadnju riječ imati sud.

 

Svako vaše potkopavanje svjedoka će se shvatiti kao pokušaj izbjegavanja prekršajne odgovornosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zapisnik se ne radi uvijek, samo kada se nešto očitava sa uređaja (aerometar, brzinomjer i sl.), a sasvim je nejasno što se to napravili.

 

Sami ste naveli da ste vodili razgovor, očito da je bilo riječi o tome prekršaju a ne o nečem drugom.

 

Policija nije ni dužna reći iznos kazne već samo priopćiti koji ste prekršaj počinili (opisno ili člankom).

 

Ukoliko niste htjeli sami uzeti svoje isprave iz ruke policijskog službenika, naravno da će vam ih vratiti kroz prozorsko staklo, a radi svoje osobne sigurnosti nije ulazio u unutrašnjost vozila ni jednim dijelom svoga tijela.

 

Ocjena "neprofesionalno" je okrivljenikov subjektivan dojam, a on vam baš i nije od koristi.

 

U svemu ovome, načinom koji ste vodili ovu raspravu, uviđam da ste na suptilan način provocirali policiju, naravno da ste dobili svoju kaznu i dobit će te je svaki put nakon bilo kakve provokacije, a sada želite nekakvim naknadnim dopisom napakostiti toj službenoj osobi.

 

Samo izvolite, upute o tome ste dobili u odgovoru #2.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Pozdrav...zelim prijaviti jednog policajca za kojeg smatram da se postavio prema meni kao da sam klosarka...zarucnik s kojim zivim drzi lokal...javio mi je da je racija u lokalu pa sam se uputila tamo dolazim na vrata i pokusavam uci no plicajac koji je stajao na vratima pita KUDA?ja kazem pa unutra... kaze ne moze racija je...ja kazem pa dobro zovite mi onda gazdu da izadje...on na to odgovra da nece.pita me ko sam ja ja se predstavim zarucnica i kazem da ne mogu vjerovat da me ne pusta da udjem unutra...a on unosi mi se u facu i pita me drsko i bezobrazno U CEMU JE PROBLEM?ja kazem vi ocito imate problem kako se to jedan policajac ponasa.prijavit cu vas...naginje se prema meni i kaze ajde pisi.uzas nisam se ni snasla...nagdnjem se na zid pored vrata i uzimam telefon da nazovem zarucnika a policajac mi govori ajde makni se odavdje ja ga pitam a sta ni na ulici ne smijem stajati,a on ce na to ne ovo je parking ovog lokala...i sta cu ja se pomjerim malo dalje i kazem mu eto odavdje me ne mozete otjerati...kakv ste vi policajc kako se to ponasate,kakva je ovo drzava on meni kaze zbog takvih kao sto si ti je ovakva drzava...strasno kakvo ponizenje jos mi nije dobro!!!uimam mob.zovem zarucnika i kazem vani sam ne mogu uci...on izlazi van i pita policajca u cemu je problem moja zena da ne moze uci u lokal...naravno nije znao sta reci...prolazim kraj njega i ulazim unutra a policajca odjednom tako divan kaze mogla si se lijepo predstavit...kazem gospodine ja sam se vama predstavila odma.naravno na kraju sam izasla i pitala dali mogu dobiti broj znacke...nije to ocekivamo kaze bahato mozes jel trebas jos nesto...SAD TREBAM OTICI PRIJAVITI GA...GDJE TO NAPRAVIT?STA CU POSTICI S TIM?ZNAM DA NA OVOM NECE OSTAT...JER NECU SI DOZVOLIT DA ME NETKO TAKO PONIZAVA...sta da radim????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako ništa loše tu ne vidite? Pa da li je za vas opisano ponašanje tog službenika ok? Zgrožen sam u posljednjie godinu,dvije na njihovo ponašanje,bahatost,drskost,bezobraznost.. Pate od veličine,uniforme,nas "obične" građane tretiraju stokom.. Ne svi,ali njiih 70% i to poonajviše oni sa osnovnom školom i kupljenom srednjom trogodišnjom školom i sa ispaljena tri metka u Domovinskom ratu.. Niti nakon 20 i više godina nisu došli sebi niti će ikada..A mladi ,učeni,obrazovani sjede kod kuće jer nisu PODOBNI.ŽALOSNO I JADNO.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija