Jump to content

pomoć !!sms


incika

Preporučene objave

Ne znam da li je već pisano o ovom ali treba mi pravna pomoć ..u braku sam 20g.i sad je došlo do te prelivene čaše..da skrati ,suprug je prvo rekao da će mo se sporazumno rastaviti a kad je vidio da sam ja stvarno ozbiljna i donjela mu papire na potis tada se zainatio...Između ostalog je rekao kako će tražiti ispis svih mojih poziva i poruka(sadržaj)da bi dokazao da je nešto ugrozilo naš odnos(misli na treću osobu) a ne na sebe.Molim Vas da mi točno objasnite što on može dobit jer ne želim ugrozit ničiji život a ni privatnost i da li se to može zabraniti da ne dobije...hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vaš suprug pretjeruje!

 

najlakše je baciti krivnju na treću osobu.

brak je zajednica dvaju partnera.

 

danas brakovi pucaju. neki okrivljuju treću osobu ali taj treći i nije toliko kriv.

mislim, što suca briga za pojedinosti vaše rastave.

došlo je do trajnog nerazumijevanja partnera i to je to.

 

isto tako, ako imate djecu, czss neće gledati vaš odnos sa nekim trećim muškarcem već vaš odnos prema djetetu.

 

e sad, ako se suprug zainati pa digne tužbu, odvjetnik i to.... malo zakomplicira stvar novčano i vremenski,

treću osobu će ugroziti ako su informacije koje razumjenjujete s njom na granici kriminala droga, ubojstvo itd. ali neke slatke ljubavne poruke.... ako je on "zakazao" vi imate pravo na odluku rastati se ili ne. biti s drugim ili ne

 

iskreno, ne znam kako to ide s pravne strane, dajem vam samo prijateljski komentar. suprug ili odugovlaći ili vas ne shvaća ozbiljno, njemu se iz nekog razloga valjda ne rastaje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Republika Hrvatska njemu ne smije isporučiti Vašu privatnu korespondenciju, sukladno članku 8., stavku 2. Konvencije o ljudskim pravima i temeljnim slobodama - pravo na privatni život i poštovanje prema korespondenciji. Kada bi mu Republika Hrvatska to isporučila, i Vi i Vaš ljubavnik bi mogli tužiti Republiku Hrvatsku i dobiti odštetu u iznosu od 100.000,00 kn ili više - toliko je otpriike dobila jedna Britanka kad joj se državna ustanova u kojoj je radila miješala u privatne razgovore obavljene tijekom radnog vremena.

 

Razvod braka je reguliran člancima 42. - 52. Obiteljskog zakona. Nevjera se ni ne spominje. Razvesti se možete tako da podnesete tužbu za razvod braka - valjda Općinskom građanskom sudu.

 

"Sud će razvesti brak:

 

1. ako se utvrdi da su bračni odnosi teško i trajno poremećeni, ili

2. ako je od prestanka bračne zajednice protekla godina dana, ili

3. ako oba bračna druga sporazumno zahtijevaju razvod braka."

 

Ako nije sporazumno, onda ćete morati ići na posredovanje, gdje bi posredovatelj, sukadno Obiteljskom zakonu, trebao nastojati ishodovati pomirbu. Ako imate djece, u svakom slučaju ćete morati ići na posredovanje.

 

Koliko je meni poznato, nevjera u Republici Hrvatskoj nema nikakvog utjecaja na brakorazvodnu parnicu što se tiče imovine - sva imovina oba supružnika stečena tijekom braka dijeli se po pola a sva imovina stečena prije braka ostaje onome tko ju je stekao, osim ako nemate predbračni ugovor.

 

Također, ako imate djece, nevjera ne igra nikakvu ulogu prilikom odlučivanja o skrbništvu nad djecom. Ono što igra ulogu je tko ima adekvatniji smještaj i tko će se bolje brinuti o djeci.

 

Inače, ne podržavam Vaš postupak odnosno to da imate ljubavnika ali ste s pravne strane osigurani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

incika je napisao:

da skrati ,suprug je prvo rekao da će mo se sporazumno rastaviti a kad je vidio da sam ja stvarno ozbiljna i donjela mu papire na potis tada se zainatio...Između ostalog je rekao kako će tražiti ispis svih mojih poziva i poruka(sadržaj)da bi dokazao da je nešto ugrozilo naš odnos(misli na treću osobu) a ne na sebe.Molim Vas da mi točno objasnite što on može dobit jer ne želim ugrozit ničiji život a ni privatnost i da li se to može zabraniti da ne dobije...hvala

 

U našoj pravnoj praksi razlog rastave braka je nebitan. Dakle, on nema što dokazivati npr. bračnu nevjeru, pa mu iz tog razloga ne bi bio dozvoljen uvid u pozive i sms.

Druga je priča ako su npr. upućivane prijetnje sms-om, ali to ovdje nije slučaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

HVALA SVIMA !želim reči da nemam ljubavnika nego jednostavno prijatelje i prijateljice koje neke svoje tajne i povjeravaju meni ,a to što moj muž misli da sam mu ja ne vjerna jer za njega je izlazak na kavu nemoralna stvar to je za njega moja skitnja..večera sa kolegicama isto tako nemoralan itd.osoba sam koja je u djetinstvu naslušala se takovih stvari i jednostavno sam umorna od tog njegovog ponašanja prema meni..nisam kriva što imam krug ljudi i prijatelja koji imaju povjerenja u mene..i iz tog razloga sam se bojala da se otvore sms-ovi zašto nekom otvarati njegovu intimu i zašto da sutra netko ima problem zbog mene..nadam se da je točno to što tvrdite da ne može dobit uvid u ispis jer ste mi ulili snagu i nadu da ću to dovest do kraja..VJERuJ TE NISAM NI JA ZA RASKID BRAKA ALI KAD SE NE MOŽE DALJE ...k tome kad vas to podsjeća na loše djetinstvo i kad partneru skrene te pažnju na to a on se cinično nasmije i kaže da je to samo razlog i opravdanje da ne kažem prostu riječ k.. onda vam to ubije svu ljubav i osjećaje ma koliki oni bili hvala vam svima od srca....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa može se dobit' uvid u ispis poziva i poruka kao što je sudac Županijskog suda u Kninu izjednačio guranje prsta u anus američke košarkašice, crnkinje, s rukovanjem. Ali Vaš muž vjerojatno nije lokalni moćnik pa se ne morate previše zabrinjavati.

 

Inače, sadržaj poziva i poruka ne postoji vjerojatno nigdje (vidite niže). Svi mobilni operateri dužni su čuvati popise pokušaja uspostave poziva, popise ostvarenih poziva i popise poruka godinu dana. Pozive i poruke snima Operativno-tehnički centar za nadzor telekomunikacija (OTC) i to radi samo na zahtjev suda (ili političkog vrha protiv suparnika i tko zna još koga) a ne snima bezveze pozive i poruke svih građana - možda slušaju neke građane iz dosade ili recimo prisluškuju svoje supružnike.

 

Možebitno, ovisno o pokrivenosti na području Republike Hrvatske, postoje snimke sadržaja poziva i poruka samo ako ste tijekom poziva ili poruka izgovorili ili napisali previše ključnih riječi koje bi mogle sugerirati na neprijateljsko djelovanje protiv SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Australije ili Novog Zelanda ili o komunikacijama koje imaju obavještajni značaj za navedene zemlje (npr. kad bi Vam prijatelj radio u vladi ili veleposlanstvu neke države). Radi se o sustavu koji djeluje u okviru AUSCANNZUKUS-a i zovu ga Pet oka. U javnosti je poznatiji kao ECHELON. Npr. u Njemačkoj je, uz pristanak njemačke vlade, 2000. taj sustav nadzirao oko 90% svih Internetskih komunikacija. Kolika je suradnja Republike Hrvatske u takvim aktivnostima, meni nije poznato, ali kada bi Vaše komunikacije od strane automatskog sustava bile odabrane za nadzor, sudac u brakorazvodnom postupku ne bi imao pojma da takvo što uopće postoji a službeno ne postoji. Kada bi sudac nekog suda i tražio podatke iz tog sustava, spoznao bi kolika je stvarna moć pravosudne vlasti odnosno nedostatak moći. Operativna suradnja Republike Hrvatske po tom pitanju vjerojatno nije poznata ni svim djelatnicima Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) i Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) ali je vjerojatno poznata djelatnicima Središnjice elektroničkog izviđanja (SEI) Glavnog stožera oružanih snaga (GSOS) Republike Hrvatske.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija