Jump to content

Kako dokazati krađu?


tikyca

Preporučene objave

Molim za pomoć.

 

Bivšem dečku sam kupila kompjutersku opremu u vrijednosti 2000 eura na kredit. Taj kompjuter je on trebao otplaćivati. Međutim,on je taj kompjuter pokupio sa svojim stvarima iz stana i nestao. Ne javlja se na mobitel, niti odgovara na mailove. Računi za taj kompjuter, jamstveni listovi i kredit na kartici sve je na moje ime. Kako da dokažem da je on ukrao tu opremu i dali je moguće da ja ikako dođem do toga?

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U vašem slučaju se ne radi o kaznenom djelu krađe, već o kaznenom djelu utaje iz čl. 220 st. 1 KZ-a, za koje se kazneni postupak pokreče privatnom tužbom. Dakle možete nadležnom općinskom sudu podnijeti tužbu protiv njega. Možda ne bi bilo loše da napišete tužbu, pa mu ju pokažete prije eventualne predaje na sud i na taj način pokažete da mislite ozbiljno. Tko zna, možda se i predomisli i vrati vam računalo ili se dogovorite oko plačanja kredita.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bojim se da ni utaja tu ne prolazi. Cijelu pricu trebate dokazati sto je tesko u tom odnosu napraviti. U slucaju utaje nije dovoljno samo dokazati da je osoba zadrzala predmet (sto je u ovom slucaju vjerovatno tesko samo po sebi), vec trebate dokazati i namjeru. To je osobito tesko i mogu se okladiti da u slucaju izjave policiji ili na sudu moze reci da vam je platio, da je racunalo bilo poklon itd. Samim time namjera nije dokazana, obrazlozenje je zivotno i sud ga nece osuditi. Samim time u kaznenom postupku nece doci do namirenja vaseg imovinskog zahtjeva, biti cete upuceni u parnicu i izgubiti vrijeme i jos novca.

Zivotni zakljucak za kraj, iako ste izgubili novac izgubili ste i idio*a iz zivota sto je mala cijena za zivot s takvom osobom.

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija