Jump to content

Prometni prekrsaj;kazna


fosil

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Trebam bilo kakav savijet vezan za prometnu kaznu koju jucer dobih.

Policajac me zaustavio u naseljenom mjestu zbog prebrze voznje, gdje je ogranicenje 50 km/h, vozila sam 73 km/h. Kazna je 500 kn. Dobila sam uplatnicu, zapisnik o izmjerenoj brzini vozila i obvezni prekrsajni nalog.

Policajac mi je pokazao izmjerenu brzinu i zatim je pred menom ponistio na onom uređaju, tako da je sve napravljeno regularno. Ja sam potpisala zapisnik i nalog.

 

Moje pitanje je,

isplati li mi se pisati zalbu navodeci razloge da sam student i da nemam prihoda, da priznajem da sam brze vozila i napisem da to vise necu ponoviti i da sam isla na ispit (stvarno jesam) ... e da, i da auto nije moj?

Ako da, sto moram priloziti toj zalbi i gdje je predajem, u policijskij postaji ili na prekrsajnom sudu?

 

A drugo, ako idem platiti kaznu, moram li kopiju uplatnice odnijeti i u policijsku postaju ili je problem rijesen placanjem kazne? ... pitam, jer sam negdje citala da se mora odnjet dokaz da je kazna placena.

 

puno Vam hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda se isplati, a možda i ne.

 

Možda sud izrekne kaznu sudska opomena (0 kuna), a možda potvrdi policijsku kaznu i ubroji trošak postupka od 200 kuna.

 

Ako se odlučite pisati prigovor priložite potvrdu iz porezne o imovinskom stanju i potvrdu iz referade o statusu redovnog studenta, u prigovoru napisati "jesam, žao mi je, neću nikad više", predati u policiju, a oni sve šalju sudu koji će vanraspravno odlučiti o prekršaju. Sud može odrediti opomenu kao kaznu, može odrediti kaznu od 166,66 do 500 kuna, a troškove prekršajnog postupka od 200 kuna može naplatiti ili oprostiti.

 

Ako se odlučite platiti niste dužni nikom ništa nositi, ali je poželjno čuvati potvrdu naredne 3 godine.

 

Odlučite sami.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala jos jednom,

 

evo, danas sam platila kaznu, ipak ...

 

Al sad me stvarno zanima trebam li kopije ili mozda orginale naloga, zapisnika i uplatnice odnjeti u policijsku postaju??

 

...ljudi mi svasta pricaju, od toga da trebam, jer je uplatnica na zbirni racun drzavnog proracuna i jedino ako odnesem nece mi ovi na policiji to dalje slat na prekrsajni sud...do toga, kako je i tu navedeno, da ne trebam nista... Molim odgovor jer mi pp nije bas usput.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Mene zanima slijedeće.

 

U devetom mjesecu je nakon godinu-dvije stigla odluka da trebam platit 3000kn kazne za sudar nakon što mi je žalba odbijena. Student sam i teško mi je bilo tada odjednom sve platiti. Mogu li sada normalno otići i platiti nakon 5mjeseci ili se trebam informirati o kamatama? Također, imam dvije različite uplatnice s tom cifrom, jednu staru i jednu novu, a ne znam koja je koja. Da li je svejedno putem oje uplatnice platim? Različiti su brojevi računa.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoje dvije evidencije, policijska i sudska.

 

U policijskoj stoje kazne i iz prošlog stoljeća.

 

Ova kazna će se registrirati samo u policijskoj evidenciji, te vam u idućih godinu dana policijski službenik neće moći izreći upozorenje nego samo kaznu.

 

Ta kazna neće doći do suda.

 

Vi uvijek i svakome možete reći da niste kažnjavani, ali policajac će provjerom utvrditi da to nije točno, dok vas sudac neće naći u svojoj evidenciji, po tom predmetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne radi se tu o zastari već o uvjetima za izdavanje upozorenja koja su u ovlasti ministra unutarnjih poslova, a on je propisao da policajci mogu izdati upozorenje za lakše prekršaje do 1.000 kuna ako je propisana samo novčana kazna, ako počinitelj izričito priznaje činjenje prekršaja i ako nije pravomoćno sankcioniran zadnju godinu dana, a tada policija provjerava svoje evidencije, a ne evidencije sa suda.

 

Ovo pojedinci shvaćaju "pod obavezno" a baš se onda policajac zainati i dobiju pravu kaznu.

 

Dakle, godinu dana nakon te vaše plaćene kazne, ako ponovo isto to napravite, policajac vam može a i ne mora izdati upozorenje, naravno ako opet ne dođe do izmjene propisa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija