Jump to content

Bianko ugovori


jopa3

Preporučene objave

Postavljam vam pitanje pošto neznam kome da se obratim,svi od mojih kolega samo šute i ja to ne mogu više,naime ovakva je situacija; radim kod privatnika već nekih 7 mj i problem je što potpisujemo prazne ugovore o radu,naime zadnji sam potpisala 3.1.2012 i na moj upit do kada je taj ugovor on je odg da mora još vidjeti sa knjigovođom,itd itd,dakle ja nisam jedini takav slučaj,ima nas 4 koje smo pod takvim ugovorrom. U biti krši zakon a ako bane inspekcija sami vjerojatno napišu datum.Ima niz nepravilnosti za koje znam da nisu po zakonu,naime moja plaća iznosi 2,0000 kn a svaki mjesec kad dobijem platnu listu na njoj piše 2,280,00kn a onda ispod toga piše obustava 280,00kn.. Kakava obustava? Pa nemam ni pozajmicu ni kredit kod njega,ni ništa za što bi mi uzimao 280,00kn?? Isto napominjem da nisam potpisivala ama baš nikakve pozajmice,zaloge ni ništa slično! dali me možete savjetovati što da radim,dali da samo šutim ili?? Inspekciju mi ne vrijedi zvati jer kad god dođu ne budu ni 10 min i sve je (kao) u redu.Molim savjet!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj bi vam savjet bio (kao i kad potpisujete bilo koje ugovore ili dokumente) da iste ne potpisujete sve dok nisu sve rubrike popunjenje ili ispisane odnosno sve dok poslodavac nema više mogućnosti da neke članke ili brojeve uvrsti naknadno u ugovor, a to bi se jedino moglo izbjeći na način da tražite, odmah nakon potpisivanja,jedan primjerak ugovora za sebe. Ukoliko potpišete ugovor, koji ste naveli u postu, poslodavac ima mogućnost obavezati Vas na bilo što... na vama da odlučite da li taj rizik vrijedi 2.000,00 kuna mjesečno. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iz vašeg šturog opisa, može se zaključiti da vaš poslodavac ne vara vas nego državu. s vama je dogovorio plaću od 2000 kn mjesečno, a kako je obavezan isplatiti plaću veću ili jednaku minimalnoj bruto plaći (2814 kn), onda on tako i vrši obračun plaće, pri čemu neto plaća ispada kao što kažete 2280 kn, pa on "višak" od 280 kn vama obustavlja po nekom osnovu. buštu imate, od bruto plaće, uplaćuje vam se cca 550-600kn za mirovinu,porez ništa, poslodavac još plaća cca 500kn za doprinose, dakle vi koštate poslodavca 2814+500=cca 3300kn mjesečno..

vi bi ste, umjesto borbe s vjetrenjačama, i s obzirom na tako skromnu plaću, trebali izboriti za povišicu makar i tih 280 kn, jer vi vašem poslodavcu sigurno privrijedite više od tih 3300 kn mjesečno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošaljite anonimnu prijavu Državnom inspektoratu. Isti će obaviti nadzor.

 

Ukoliko na ugovoru nije naveden datum do kada Ugovor traje, nakon nadzora inspektorata, moći ćete zatražiti od suda da utvrdi da je ugovor na neodređeno.

 

Što se tiće obustave na plaći, poslodavac ju smije vršiti samo ako postoji ovrha ili adm.zabrana (odnosno sudska odluka), odnosno ukoliko ima od Vas na pismeno da ste dozvolili obustavu zbog nekog potraživanja prema njemu. Ovaj dio koji se odnosi na Vašu pismenu suglasnost priznaje se samo za neki prošli događaj (npr. na prošloj inventuri je nešto nedostajalo, pa ste se složili da se djelomično odgovorni) te se nemože dogovoriti za neki budući događaj,odnosno unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija