Jump to content

novi zakon brisanje kamata poreznog duga


anibar

Preporučene objave

zatvorila sam obrt 31.12.2003 godine.ostao mi je dug i na poreznoj upravi i na računu obrta(ovrhe dobavljača).2o11 godine dug sa računa obrta stavljen mi je na tekući račun te je on sada blokiran.sve ove godine nisam bila zaposlena(neznam da li je to važno?).osim mjesečnog izvještaja duga odnosno uplatnica za mirovinsko i zdravstveno osiguranje i jedne obavijesti o veličini duga iz 2007 godine nisam dobila ništa od porezne uprave.pročitala sam da bih se mogla dogovoriti sa poreznom upravom o otpisu kamata i plačanju glavnice duga.pretpostavljam da su mi svi porezi zastarjeli te da u stvari imam dug samo od mirovinskog i zdravstvenog. zakon kaže:

Poduzetnik koji je podnio zahtjev za otpis duga s osnove kamate, dužan je stanje duga uskladiti s nadležnim tijelom.

 

(2) U skladu s ovim Zakonom kamate će se otpisati ako poduzetnik u roku od 30 dana od dana usklađenja stanja duga na propisane uplatne račune prihoda proračuna i obveznih doprinosa uplati glavnicu poreznog duga za koji podnosi zahtjev za otpis kamata, dospjelu za plaćanje do 31. siječnja 2012.

 

(3) Dugom dospjelim za plaćanje do 31. siječnja 2012. smatrat će se i porezni dug iz članka 1. ovoga Zakona čije je plaćanje odgođeno.

 

Članak 10.c

 

(1) O zahtjevu za otpis duga s osnove kamata odlučuje se rješenjem koje donosi Ministarstvo financija.

 

(

Nije mi jasna ova zadnja rečenica.Ako se ja dogovorim s njima i platim glavnicu u roku od mjesec dana,mogu li oni npr. meni ne odobriti zahtjev nakon toga i kako je to regulirano u praksi?hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija