Jump to content

bez prava žalbe


ela88

Preporučene objave

Radi se od momku koji je prije 4 ipo godine došao na granični prijelaz Hrvatska - Hercegovina (negdje blizu Vrgorca)... I značni zapeo je na Hrvatskoj granicu, tražili su ga osobnu koju nije imao, ali je imao uvjerenje da je osobna u izradi (ono uvjerenje što si inače dobije dok ne stigne osobna) i staru osobnu, pitao je može li prijeći sa time, ženska je to uzela, otišla u onu kućicu, vratila se i rekla da ne može, on se okrenu i otišao kući... Nikakvu kaznu, nikakvu opomenu nije dobio ni tada, ni kasnije. Logično je da ne dobije s obzirom da ja tu ne vidim nikakav prekršaj.

I jučer mu dolazi doma opomena od suda u kojoj piše da do 30.03. mora platiti 700kn ili taj da u 9h policija dolazi po njega i ide ravno u zatvor zbog nekog prekršaja kraj Vrgorca neki datum 2007.god. To je sve što piše, nije mu jasno ni o čemu se radi, s obzirom da nikakve opomene do sad nije dobivao, niti mu je jasno kakav Vrgorac.

Jutros mu je otac otišao u policijsku postaju u kojoj je jedva izvukao o čemu se radi. Znači radilo se o tom graničnom prelazu,napravio je prekršaj jer je došao bez osobne iskaznice rečeno je pošto je to na granici, nema pravo na žalbu nego nek bira ili plati ili zatvor i nek ide na taj granični prelaz pitati o čemu se radi.

Otac je bio na policiju i sada ide na taj granični prijelaz, jer naravno on nesmije ići, jer policija ga je u stanju odmah privesti.

 

Sad mene zanima, zašto nema pravo na žalbu, kako ga mogu optužit bez da su ga pozvali na sud ??? I da njegov otac mora ići do vrgorca, tko snosi te troškove ???

Gdje bi se on trebao obratiti sada, negdje u ministarstvu ????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Državna granica se prelazi sa ispravama a ne sa nekakvim potvrdama, elementi prekršaja postoje, ma koliko se vi ne slagali sa time.

 

Prekršajni postupak je postojao.

 

Postoje osobe koje se ne odazivaju na pozive, ne primaju rješenja sa suda, a ovlast suda je da ročišta održava i bez prisustva okrivljenika i da nepreuzeta rješenja oglašava na oglasnoj ploči suda čime postaju pravomoćna.

 

Kad ne znaš što ćeš, najefikasnije se napraviti se lud, stara dobra metoda kojom se stječe naklonost okoline.

 

Taj "momak" mora biti neka prava "momčina" kad ne umije sam nešto pitati ovdje na forumu gdje bi ja imao za njega par pitanja, te kojemu otac ide na policiju jer on kao ne smije.

 

Dakle ne mora njegov otac ići do Vrgorca, a ne morate se ni vi brinuti za putne troškove.

 

Za kraj, sada bi se morao obratiti na šalteru prve pošte ili neke druge novčarske ustanove da plati svoju kaznu ili u nadležnu zatvorsku ustanovu za izdržavanje supletorne zatvorske kazne od 3 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne mogu izdržati , a da se ne suprotstavim Potpetici. Prije dvije godine moj sin je imao sličan slučaj.Prelazio je granicu i na graničnom prelazu samo su mu rekli da bi trebao osobnu kartu zamjeniti,jer je ova pohabana.okej ja bila sa njim.I sa tom istom osobnom prelazio još 3-4 puta ,bez da su mu išta rekli.Otprilike god. godinu i pol Stiglo rješenje da plati kaznu,ili da se javi na izdržavanje kazne tad i tad.... bez prava žalbe.I naravno platio

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija