Jump to content

Carinski prekršaj


login111

Preporučene objave

Dobar dan,

 

Molio bih za pomoć i savjet u vezi situacije u kojoj smo se našli.

 

 

SITUACIJA:

- Udruga građana (neprofitabilna) je tijekom 2009 godine na svoje ime uvozila određene artikle za potrebe aktivnosi udruge. Sve carinske radnje je u ime udruge obavljao tadašnji tajnik udruge. Ovlašteni za zastupanje udruge su bili predsjednik ,podpredsjednik i tajnik po statutu udruge.

- U srpnju te godine stiže nam riješenje o PREKRŠAJNOM NALOGU u kojem je navedeno da smo krivo tarifirali te artikle. Recimo artikli su tarifirani kao igračke, a kasnije se ispostavilo da treba tarifirati kao odjeću.

- U tom nalogu stoji da moramo platiti razliku i prekršaj, udruga određeni iznos, i predjsjednik kao odgovorna fizička osoba određeni iznos.

 

- U roku od 8 dana smo podnijeli prigovor u kojem smo naveli sve potrebne podatke i formu. Te iznijeli da mi kao neuke osobe nismo mogli niti trebali tarifirati te artikle već da je to posao carinskih službenika. A čak i da smo trebali kao odgovorna fizička osoba ne može biti predsjednik udruge već involvirana osoba u te radnje, tj. tajnik, koji je obavljao radnje pri carinjenju. Koji također po statutu zastupa udrugu.

 

- Nakon podnošenja prigovora tada 2009 nije nam stiglo nikakvo riješenje o prigovoru.

 

- Sada 2012godine nam stiže poziv na glavnu raspravu!!?? u vezi sa tim Prekršajem.

 

- Pozvani su prvookrivljeni Udruga, i drugookrivljeni tadašnji predjsjednik na glavnu raspravu.

 

- U međuvremenu od 2009 do 2012 udruga je promjenila ime, adresu sjedišta, i vodstvo.

 

- Sadašnja udruga na svoju sadašnju adresu nije primila nikakav poziv, već smo za taj poziv saznali od drugookrivljenika tj. tadašnjeg predsjednika.

 

______________________________________________

 

PITANJA:

 

1. Da li smo mi trebali dobiti tada 2009 godine nakon podnešenog prigovora kakvo riješenje o prigovoru. Na koje bi se predpostavljam mogli žaliti ako bi bilo negativno po nas?

 

2. Da li drugookrivljeni tadašnji predsjednik može odgovarati samo na temelju toga jer je jedan od zastupnika udruge, ma da uz njega posoje još dva zastupnika udruge od kojih je jedan izravno involviran u te carinske radnje?

 

3. Kako da postupi udruga koja je od 2009 do sada promjenila ime vodstvo i adresu, i koja nije dobila nikakav poziv za glavnu raspravu? Mi praktički službeni niti ne znamo za tu raspravu.

 

Hvala unaprijed! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija