Jump to content

najava orvhe


mzopg

Preporučene objave

Ne znam da li pišem u pravi podforum, jer nije u pitanju ovrha već "najava" ovrhe.

 

Ukratko.

Prije par dana od bivšeg upravitelja zgrade u kojoj živim sam primio pismo u kojem se navodi nekakvo dugovanje za pričuvu od prije 10 godina i poziva na pravomoćnu presudu Općinskog suda od prošle godine.

 

Pričuvu uredno plaćam, ali nažalost ne čuvam uplatnice od prije 10 godina. Od suda nisam primio nikakav poziv ili presudu na koju se upravitelj poziva. Da sam primio tužbu žalio bi se na nju i pozvao na zastaru jer se radi o nekakvom po meni izmišljenom dugu od prije 10 godina.

 

Što sada mogu napraviti, ako se uopće nešto može?

 

Mogu li nekako doći do te sudske presude, u pismu upravitelja je naveden poslovni broj. Pa da barem provjerim postoji li uopće ta presuda.

 

Mogu li se žaliti, i ako je od navodne pravomoćne presude prošlo skoro godinu dana?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Vjerujem da nije pokrenut nikakav postupak ovrhe, obzirom da Vam upravitelj zgrade "najavljuje" ovrhu. Kako je rekao Sepolco, idite na Općinski sud i tražite uvid u spis broj koji je naveo upravitelj zgrade (ako je naveo broj?, inače vjerujem da se radi o zastrašivanju, jer sudovi sve predmete vode pod nekim brojevima) i od upravitelja zgrade tražite uvid u njegov spis broj na koji se on poziva (to Vam je dužan omogučiti). Kad budete vidjeli što piše u spisu upravitelja zgrade i u (eventualnom) spisu suda, onda možemo vidjeti o čemu se tu radi i znati što dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima!

Saznao sam o čemu se radi (barem mi tako kažu susjedi), nekoliko stanara nije godinama plaćalo svoje obveze i sada se upravitelj pozvao na nekakav ugovor prema kojem traži da svi stanari otplate dug koji je nastao zbog ne plaćanja nekoliko stanara...

 

Mislim da ću ipak to platiti, čini mi se da ću više vremena potrošiti trčeći od jednog ureda do drugog... borba s vjetrenjačama. Tako je to kad se živi u zgradi sa 200 stanara :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija