Jump to content

Prometni prekršaj uzrokovan nesavjesnom vožnjom druge osobe


stickzanet

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Imam slijedeću situaciju: na aveniji vozimo se srednjom trakom u rano jutro brzinom ~50km/h, a ispred nas vozač brzinom ~55km/h pri čemu krivudavo vozi sa promijenama brzine (sporije/brže). Prilikom prilaska križanju / semaforu, zbog vlastite sigurnosti, jer vozač ispred nas ukazuje na nesigurnu vožnju i predstavlja opasnost (neznam kako da se izrazim), odlučujemo se prestrojiti u lijevu traku i započinjemo manervar prilikom čega vozač ispred nas koči i zaustavlja vozilo, a mi svojim vozilom tj. prednim desnim krajem automobila udaramo u njegov zadnji lijevi kraj.

 

Pozvali smo policiju. Na našem automobilu je nama značajnija šteta (blatobran oštečen, jedno svijetlo u potpunosti razbijeno), a kod drugog vozača na automobilu koji je vozio ispred nas skoro ništa (ogrebotine). Srečom nema ozljeđenih. Policija je napravila očevid, alkotestiranje vozača i oboje su bili trijezni. Drugi vozač koji je vozio "nesavijesno" ispred nas čitavo vrijeme dijeluje zbunjeno, sporo, tromo kao da je konzument nekih medikamenata - prilikom ispunjavanja formulara za osiguranje nije se znao ni potpisati - ne od šoka nego "zbunjenosti". Svoje zaustavljanje na križanju/semaforu opravdava da se u tom momentu palilo žuto svijetlo.

 

E sada, nama policija (jer mo mi bili iza tog vozača) uručuje prekršajni nalog na iznos 1000HRK (članak 109, stavka 2), a vozaču ispred nas ništa! A zbog njegove nesigurne i nesavijesne vožnje mi smo sebi prouzročili štetu na automobilu.

 

Zanima me da li bi bilo pametno da pišem prigovor jer em 1000HRK kazne em popravak automobila (samo lampa košta 2000 kuna) je ogroman trošak, a čitava situacija nije nastala zbog prebrze vožnje već zbog vlastite sigurnosti jer smo izbjegavali vozača koji zasigurno nije sam svoj. Također osoba koja je upravljala našim vozilom ima 50 godina i nema nikakave slične prekršaje dok ovaj vozač ispred nas ima zabilježeno prolaske kroz žuto i sl.. Ja želim postiči da se ukaže/dokaže da je kriva osoba ispred nas i da treba snositi i nadoknaditi svu štetu.

 

Unaprijed hvala!

uređeno: od stickzanet
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još da se nadovežem...gledam izvješće o prometnoj što je gospodin ispunio, pod potpis vozača vozila napisao je ime i prezime svoje majke koja nije bila ni prisutna...i to tiskanim slovima....a ljepo piše potpis vozača...u polje "vozačka dozvola vrijedi do" napisao je neki datum i godina 1975., a pod broj vozačke 19.09.1940.

uređeno: od stickzanet
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija